op
Witam musiałem wymienic przednie hamulce ( tarcze i klocki) przy okazji wymieniłem te prowadnice zacisku i te druciki co montuje sie na zacisk itd. i mam caly czas problem. Cofa mi sie tloczek z klockiem ktory jest w niego zamontowany i nie wiem co z tym jest nie tak i do czego jest drucik
Hamulce przód
|
Ten drucik naciąga zacisk do góry aby był prosto względem jarzma. Tłoczek cofa się do pozycji zero czyli na maksa wciśnięty?
Było:
Daewoo Lanos 1.4 8V Renault Megane II 1.9 dci 120km Renault Laguna III 2.0 dci 150km VW Lupo 1.4 TDI 75km (włożyłem w niego z 3 tys. a dalej sie psuł sztrucel) Jest: Renault Scenic III 1.6 dci 130km
Ale problem jest z drucikiem czy z cofającym się tłoczkiem? Możesz bardziej opisać problem? Drucik powinien być założony jak na zdjęciu
Było:
Daewoo Lanos 1.4 8V Renault Megane II 1.9 dci 120km Renault Laguna III 2.0 dci 150km VW Lupo 1.4 TDI 75km (włożyłem w niego z 3 tys. a dalej sie psuł sztrucel) Jest: Renault Scenic III 1.6 dci 130km
op
Problem jest w cofaniu sie tłoczka razem z klockiem i wtedy pozostaje taka przerwa miedzy klockiem a tarcza
op
W tym problem ze cofa sie do konca a nie tylko troche
op
zacisk nie chce sie ustawic na prowadnicach a chodzi lekko bo sa nowe
(06-05-2022, 13:31)piotrex512 napisał(a): Problem jest w cofaniu sie tłoczka razem z klockiem i wtedy pozostaje taka przerwa miedzy klockiem a tarcza A masz może jakąś fotkę jak założyłeś sprężynę? To może źle założyłeś sprężynę i zacisk jest krzywo? Szpara jest tylko z jednej strony klocka czy na całości? (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2022, 13:42 przez wędkarz.)
Było:
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)