Często włączający się wentylator przy załączonej klimatyzacji.
|
Poziom plynu masz ok?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Pewnie masz tak jak ja miałem. Tzn nie masz 1 biegu wentylatora chlodnicy. Po włączeniu klimy, słyszysz co chwilę włączający się wentylator. Zwłaszcza stoją w korku. Jak się jedzie to jest ok... Jeśli tak, to na bank to samo co i u mnie. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2022, 17:03 przez scrabi.)
Zawsze do przodu, nigdy do tyłu.
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
op
(11-05-2022, 17:01)scrabi napisał(a): Poziom plynu masz ok? Poziom płynu OK, czyli jestem spokojny, rozumiem, że ten typ tak ma
Ten typ tak nie ma..
Ma być tak jak pisze @TomaszB Po włączeniu klimy, wiatrak ma się obracać cały czas, Jeśli tobie się nie kręci to możesz mieć uwalony bezpiecznik.. Najpierw sprawdź czy się kręci wiatrak po włączeniu klimy. Powinien od razu się kręcić. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2022, 17:41 przez scrabi.)
Zawsze do przodu, nigdy do tyłu.
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
op
(11-05-2022, 17:40)scrabi napisał(a): Ten typ tak nie ma.. Dzięki, sprawdzę a gdzie tego bezpiecznika klimatyzacji szukać bo w instrukcji obsługi nie widzę czegoś takiego w skrzynce bezpieczników ?
Zaraz, zaraz, Panowie, wsio OK. Po włączeniu klimatyzacji wentylator chłodnicy zaczyna pracować na biegu wolnym, ale przy wyższych temperaturach otoczenia, a do tego stojąc, zwłaszcza w korkach, gdzie temperatura otoczenia jest jeszcze wyższa, normalnym jest załączanie wysokiego biegu wentylatora, dlaczego? Aby obniżyć temperaturę czynnika, za czym idzie obniżenie ciśnienia tegoż. Musi się tak dziać, bo w przypadku zbyt wysokiego ciśnienia, klimatyzacja zostanie wyłączone przez sterownik.
Wysłane z Redmi Note 10 Pro
op
(11-05-2022, 19:30)scrabi napisał(a): Dokładnie.... Tak jest (11-05-2022, 21:31)twilk7 napisał(a): Ale kolega nigdzie nie napisał, że mu się nie kręci. Dziś sprawdziłem. Nie kręci się. Załącza się wentylator na II biegu, chodzi ze 20 - 30 sekund a potem się zatrzymuje i po chwili znowu się włącza na 20 - 30 sekund i staje i tak w koło Macieju. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)