op
Siemanko. Koledzy mam taki problem: a wiec jeśli na dworzu temperatura wysoka i mam włączoną klime na auto i stoję lub poruszam sie bardzo powoli np. W korku to niestety silnik mi sie przegrzewa. 6/7 kresek i delikatnie zaczyna cisnąć wode spod korka zbiornika wyrownawczego. Jak bym nie reagował to oodejrzewam ze grzałki by jeszcze bardziej. Ostatnio jeździłem po miesicie, chwilę stałem w słońcu pod sklepem, pierona zaś zagrzalo. Musiałem włączyć grzanie na Max i temperatura zaczęła spadac. W trakcie jazdy gdzie dochodzi pęd powietrza jak mniemam nic sie nie dzieje.
Co było robione:
W zeszłym roku test na uszczelkę pod głowicą i niby ok.
Wymieniony termostat 2 razy. Pierw kupiony jakis zamiennik ale praca byla średnia wiec wymienilem na oryginał.
Wymieniony rezystor wentylatora chłodnicy.
Wymieniony korek w zbiorniczku wyrownawczym ale chyba na jakiś zamiennik.
Wymieniony reduktor gazu i węże wody chlodzacej.
Odpowietrzany uklad chlodzenia.
Chyba wszystko.
Tak na mój rozum uklad jak by miał za slabą wydajność ale moge sie mylić i tez nie znam przyczyny.
W środku zbiorniczka na sciankach sa zanieczyszczenia jak wsadze palec to taki czarny nalot. Ale za to obwiniam stary reduktor w ktorym powoli mogło rozpuszczac membrany.
Proszę Was o rade gdzie szukać przyczyny.
Co jeszcze Waszym zdaniem sprawdzać?
Pozdraiam.
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Co było robione:
W zeszłym roku test na uszczelkę pod głowicą i niby ok.
Wymieniony termostat 2 razy. Pierw kupiony jakis zamiennik ale praca byla średnia wiec wymienilem na oryginał.
Wymieniony rezystor wentylatora chłodnicy.
Wymieniony korek w zbiorniczku wyrownawczym ale chyba na jakiś zamiennik.
Wymieniony reduktor gazu i węże wody chlodzacej.
Odpowietrzany uklad chlodzenia.
Chyba wszystko.
Tak na mój rozum uklad jak by miał za slabą wydajność ale moge sie mylić i tez nie znam przyczyny.
W środku zbiorniczka na sciankach sa zanieczyszczenia jak wsadze palec to taki czarny nalot. Ale za to obwiniam stary reduktor w ktorym powoli mogło rozpuszczac membrany.
Proszę Was o rade gdzie szukać przyczyny.
Co jeszcze Waszym zdaniem sprawdzać?
Pozdraiam.
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)