SCENIC II PH II Woda na wycieraczce pasażera

Lukaszo
Zarejestrowani

op Cześć, zauważyłem, że na wycieraczce pasażera podczas włączonego nadmuchu na nogi pojawiła się woda. Kanały czyściłem jakiś czas temu. Woda wydobywa się z lewej strony patrząc z pozycji pasażera. Gdzie szukać przyczyny jeszcze?

[Obrazek: IMG-20220828-171343.jpg]
[Obrazek: IMG-20220828-171402.jpg]

Odpowiedz
Proxima
Zarejestrowani

(28-08-2022, 16:17)Lukaszo napisał(a): Kanały czyściłem jakiś czas temu. 

Jaki czas temu? Niestety nic nie stoi na przeszkodzie, by po "jakimś czasie" znowu się przytkały...

Odpowiedz
Lukaszo
Zarejestrowani

op
(28-08-2022, 16:29)Proxima napisał(a):
(28-08-2022, 16:17)Lukaszo napisał(a): Kanały czyściłem jakiś czas temu. 

Jaki czas temu? Niestety nic nie stoi na przeszkodzie, by po "jakimś czasie" znowu się przytkały...

Z 4 miesiące temu. Sprawdzę te odpływy (mogę je dodatkowo przedmuchać kompresorem o ile się da), ale jeśli będą drożne, to gdzie mogę szukać przyczyny?

Może być tak, że woda nie zeszła woda z wentylatora? Te 4 miesiące temu zalało mi auto, bo były właśnie wtedy nie drożne. Odblokowałem te odpływy.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2022, 17:03 przez Lukaszo.)

Odpowiedz
pawlosio
Zarejestrowani

Albo odplywy albo z klimy..

Odpowiedz
karolo
Zarejestrowani

Stawiam na 99 procent woda od klimy.
Widocznie rurka wypięła się i cieknie do środka kabiny zajrzyj tam skąd leci i na środku kanału będzie widać tą rurkę.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi karolo za ten post post:
  • Lukaszo
Lukaszo
Zarejestrowani

op
(29-08-2022, 18:55)karolo napisał(a): Stawiam na 99 procent woda od klimy.
Widocznie rurka wypięła się i cieknie do środka kabiny zajrzyj tam skąd leci i na środku kanału będzie widać tą rurkę.

Obejdzie się bez demontażu schowka?

Odpowiedz
karolo
Zarejestrowani

oczywiście ja też miałem ten problem naprawiłem po omacku.
Odepnij z lewej strony spinkę i lekko odegnij go i zobaczysz tam rurke od klimy taka czrna średnica około 2cm.
Jak będzie problem to ewentualnie możesz zdjąć ten plastik który jest połączony z obudową lewarka ale moim zdaniem to ostateczność.
Możesz również "zanurkować" pod schowek włożyć głowę jak sobie zobaczysz na żywo - ta rurka jest około 15cm pod plastikiem przy samej podłodze

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi karolo za ten post post:
  • Lukaszo

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości