Rezystor za 45 czy za 100?

Brown
Zarejestrowani

op Rok temu wymieniłem rezystor dmuchawy na tani i, teraz, znów przestało dmuchać. Czy tak to już jest z tymi tanimi i kupić lepszy (za 100 to chyba oryginał jest)? Czy może skoro rok temu wymieniany, nawet tańszy, to powinien pochodzić problem pewnie leży gdzie indziej (na pewno nie w bezpieczniku bo ten jest cały). Założyć, że to to? bo nie chce mi się samochodu wybebeszać a potem czekać jeszcze dwa dni na część. Chciałbym to zrobić na raz.

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

40pln to kosztuje najtańszy zamiennik wątpliwej jakości, nie idź tą drogą. Pasowałoby coś lepszego i może kostki też wymienić.

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

Oryginalny rezystor to koszt 350PLN dobry zamiennik Valeo czy Mahle kosztuje ok 200
Reszta to chinskie badziewie i podróbki których pełno na allegro
Oczywiście mowa tu o rezystorze do klimatronica

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2022, 16:41 przez pio555.)

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

pytanie czy sam rezystor padł , czy moze i wtyczka od wiązki.Bo czasami lubi podtopi0c , nawet łacznie z kablem..

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
kiwikrakow
Zarejestrowani

rezystor i wtyczki. spokój na lata..

W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować. 
Odpowiedz
grzelisek
Zarejestrowani

Przerabiałem również dwa razy. Ostatnim razem wziąłem rezystor plus wtyczki. Przytopił się plastik i robiło się zwarcie paląc bezpiecznik 40A, którego nie mogłem dostać po okolicznych sklepach motoryzacyjnych ani elektrycznych, kupiłem paczkę bezpieczników 40A na zapas za parę złotych. Wymieniłem też rezystor - dobry zamiennik plus wtyczka to prawie 300zl...

Odpowiedz
paker228
Zarejestrowani

Ten za 45 złotych działał u mnie kilka dni. Potem kupilem Valeo za chyba 250zł i wtyczki i musiałem drugi raz rozbebeszać deskę. Ale na tym drugim już dmuchawa działała.
Za dużo grzebania żeby ryzykować wkładanie najtańszej chińskiej zabawki.
Chyba mam gdzieś w garażu jeszcze tego chińczyka i wyjęty oryginał z fabryki

Odpowiedz
Brown
Zarejestrowani

op Przyznam się, że się sfrajerzyłem mocno. Po tym jak ostatni rezystor za 4 dychy chodził mi rok, postanowiłem trochę więcej "zainwestować" i kupiłem "lepszy", taki za stówę. 
[Obrazek: gec.png]
Czterech stówek za oryginał mi było zwyczajnie szkoda. 
I co? po wyciągnięciu starego, najtańszego okazało się, że wygląda on identycznie, ma nadrukowany dokładnie ten sam kod produktu z tym, że ktoś sobie jeszcze logo GETZ ORYGINAL dopisał w innym miejscu. Czyli kupiłem najtańszy zamiennik z tym, że za dwukrotną cenę.

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Zawsze możesz oddać, i kupić tańszy.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
Brown
Zarejestrowani

op No właśnie, że samochód był mi potrzebny pilnie następnego dnia i musiałem rezystor założyć.
Piszę dla przestrogi.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości