op
Rok temu wymieniłem rezystor dmuchawy na tani i, teraz, znów przestało dmuchać. Czy tak to już jest z tymi tanimi i kupić lepszy (za 100 to chyba oryginał jest)? Czy może skoro rok temu wymieniany, nawet tańszy, to powinien pochodzić problem pewnie leży gdzie indziej (na pewno nie w bezpieczniku bo ten jest cały). Założyć, że to to? bo nie chce mi się samochodu wybebeszać a potem czekać jeszcze dwa dni na część. Chciałbym to zrobić na raz.
Rezystor za 45 czy za 100?
|
Oryginalny rezystor to koszt 350PLN dobry zamiennik Valeo czy Mahle kosztuje ok 200
Reszta to chinskie badziewie i podróbki których pełno na allegro Oczywiście mowa tu o rezystorze do klimatronica Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2022, 16:41 przez pio555.)
Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
rezystor i wtyczki. spokój na lata..
W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować.
Przerabiałem również dwa razy. Ostatnim razem wziąłem rezystor plus wtyczki. Przytopił się plastik i robiło się zwarcie paląc bezpiecznik 40A, którego nie mogłem dostać po okolicznych sklepach motoryzacyjnych ani elektrycznych, kupiłem paczkę bezpieczników 40A na zapas za parę złotych. Wymieniłem też rezystor - dobry zamiennik plus wtyczka to prawie 300zl...
Ten za 45 złotych działał u mnie kilka dni. Potem kupilem Valeo za chyba 250zł i wtyczki i musiałem drugi raz rozbebeszać deskę. Ale na tym drugim już dmuchawa działała.
Za dużo grzebania żeby ryzykować wkładanie najtańszej chińskiej zabawki. Chyba mam gdzieś w garażu jeszcze tego chińczyka i wyjęty oryginał z fabryki
op
Przyznam się, że się sfrajerzyłem mocno. Po tym jak ostatni rezystor za 4 dychy chodził mi rok, postanowiłem trochę więcej "zainwestować" i kupiłem "lepszy", taki za stówę.
![]() Czterech stówek za oryginał mi było zwyczajnie szkoda. I co? po wyciągnięciu starego, najtańszego okazało się, że wygląda on identycznie, ma nadrukowany dokładnie ten sam kod produktu z tym, że ktoś sobie jeszcze logo GETZ ORYGINAL dopisał w innym miejscu. Czyli kupiłem najtańszy zamiennik z tym, że za dwukrotną cenę. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)
![[Obrazek: gec.png]](https://i.ibb.co/PwrB7pZ/gec.png)