Wyświetlanie tempomatu

Młudzik
Zarejestrowani

op Pojawił się nowy problem. Mianowicie i tempomat i ogranicznik mi działają, ale żadne z nich nie wyświetla się na zegarach, o co może chodzić? Dodatkowo co kilka dni liczniki mi się resetują do ustawień fabrycznych. Akumulator nowy jakby coś.

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Pada licznik... Pierwsze jego obiawy...
Zimne luty...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

(08-02-2023, 07:23)Młudzik napisał(a): Mianowicie i tempomat, i ogranicznik mi działają, ale żadne z nich nie wyświetla się na zegarach, o
Należałoby sprawdzić czy w konfiguracji licznika występuje tempomat/regulator. Resetowanie licznika zazwyczaj występuje z powodu braku jego zasilania.

Odpowiedz
Młudzik
Zarejestrowani

op
(08-02-2023, 08:10)scrabi napisał(a): Pada licznik... Pierwsze jego obiawy...
Zimne luty...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jest to naprawialne? Czy wymiana na inny? Wiem że naprawiają do scenic 2, ale jak pytam o 3 to mówią że nie.  Scenic 2 jeździłem 8 lat i licznik działał, ekghh

(08-02-2023, 09:08)andrzejwa napisał(a):
(08-02-2023, 07:23)Młudzik napisał(a): Mianowicie i tempomat, i ogranicznik mi działają, ale żadne z nich nie wyświetla się na zegarach, o
Należałoby sprawdzić czy w konfiguracji licznika występuje tempomat/regulator. Resetowanie licznika zazwyczaj występuje z powodu braku jego zasilania.
Wcześniej się wyświetlało, może wymiana akumulatora coś gdzieś się dezaktywowało?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2023, 11:25 przez Młudzik.)

Odpowiedz
Młudzik
Zarejestrowani

op Da się to jakoś sprawdzić w ddt4all? Np w liczniku? Udało mi się połączyć bo chciałem sobie zrobić zegarek na wyświetlaczu, ale nie chce mi zapisywać zmian. Może ten tempomat też np. Jest przestawiony że ma nie wyświetlać?

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

DDT4all zapisuje zmiany tylko w trybie "expert" czyli kliknięta ikonka Eisteina. Regulator/ogranicznik to pozycja pod nazwą: RV_LV present. Bez ACC.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości