SCENIC II PH I Electronic fault+ steering fault+ stop scenic 2

Dariusz Kowalewski
Zarejestrowani

op Siemanko,

Mam problem jak w temacie.
Stało się to nagle beż żądnych objaw mających coś stwierdzić. 
Samochód odpala normalnie natomiast przy wyłączaniu nie ma charakterystycznego pyknięcia.
Nie ma wspomagania po włączeniu, zainstalowany jest również gaz i on również się nie włącza. Jest również problem ze niestety nie mogę włączyć samego zapłonu bez odpalania i jedyne sprawdzanie błędów jest na odpalonym silniku.
Na komputerze jedyny błąd jest sonda ale to przez pęknięty kolektor.
Proszę o informację czy ktoś miał taki problem i co to było? 
Dodam że wymieniłem skrzynkę upc koło silnika i błąd jest nadal.
Samochód scenic 2 1.6 16v

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2023, 10:49 przez Dariusz Kowalewski.)

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

Może odczytaj błędy Clipem a nie bieda ELM327 który zapewne gada tylko z silnikiem.

Odpowiedz
Dariusz Kowalewski
Zarejestrowani

op Czymś takim nie sprawdzałem bo nie posiadam czegoś takiego.
Nie sprawdzałem tego clipem to się zgadza ale sprawdzałem opcom oplowskim.

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(09-02-2023, 12:15)Dariusz Kowalewski napisał(a): bo nie posiadam czegoś takiego.
No to jedź do serwisu który ma i coś potrafi.

(09-02-2023, 12:15)Dariusz Kowalewski napisał(a): ale sprawdzałem opcom oplowskim.
Ale to RENAULT a nie opel. Zapewne też nie widzi nic więcej niż silnik więc jest tak samo dobry do renault jak bieda ELM.

Odpowiedz
Dariusz Kowalewski
Zarejestrowani

op Sprawdzałem clipem i nic nie wyskoczyło Biggrin widzę że zamiast pomocy to lepiej jest hejtowac ludzi. Skoro wypowiadacie się w ten sposób to może znacie rozwiązanie na to co napisałem? 
Proszę o pisanie konkretów jeśli ktoś miał coś takiego a nie pie*dolenie o tym że nie sprawdzałem odrazu clipem.

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

Skoro są błędy to musi coś "wyskoczyć"

Jakim Can Clip Renault czy czymś co ktoś nazwał clipem?

A zapłon bez odpalania bez najmniejszego problemu można włączyć.

Odpowiedz
Dariusz Kowalewski
Zarejestrowani

op Tak can clip renault.
Nie ma możliwości włączenia samego zapłonu.
Natomiast odpala normalnie.

Odpowiedz
PunkRock86
Moderatorzy

(09-02-2023, 22:18)Dariusz Kowalewski napisał(a): Nie ma możliwości włączenia samego zapłonu.

Próbowałeś tą metodą ? :

Włączanie zapłonu bez uruchamiania auta: włączyć bieg, wcisnąć hamulec i nacisnąć przycisk start/stop, ewentualnie wcisnąć sprzęgło i nacisnąć dwa razy przycisk start/stop.

Whistling Żłopię browar, jaram szlugi,nie ma na mnie żadnej siły.
Byłem punkiem, jestem punkiem, będę punkiem do mogiły.

Odpowiedz
mariusz#
Zarejestrowani

komunikat pochodzi z blokady kierowcy albo taśma albo magiczna blokada, ewentualnie bezpiecznik od układu w UPC chyba 5 A ale nie jestem pewien,

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2023, 11:23 przez mariusz#.)

Odpowiedz
Dariusz Kowalewski
Zarejestrowani

op mariusz#komunikat  pochodzi z blokady kierowcy albo taśma albo magiczna blokada, ewentualnie bezpiecznik od układu  w UPC  chyba 5 A ale nie jestem pewien,

Jutro to sprawdzę na spokojnie zamienię z samochodu szwagra bo ma megan 2 i wtedy będę wiedział czy to jest to.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2023, 13:30 przez Dariusz Kowalewski.)

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Dariusz Kowalewski za ten post post:
  • Gyna

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości