Wymiana radyjka. Co potrzebuje.

Bartekr
Zarejestrowani

op Witam, zakupiłem i chce wymienić na to 2 radykko.
Co mi jeszcze potrzeba. Scenic 2010R.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
kotleto
Zarejestrowani

Wiązka z mikrofonem jak chcesz mieć zestaw głośnomówiący

Wysłane z mojego fona

Odpowiedz
Bartekr
Zarejestrowani

op
(23-02-2023, 12:44)kotleto napisał(a): Wiązka z mikrofonem jak chcesz mieć zestaw głośnomówiący

Wysłane z mojego fona
Na chwilę obecną chce wymienić radio i spiąć z licznikiem jak to poprzednie.
Czy potrzebuje jakiejś innej kostki niż ta którą mam obecnie w samochodzie?

Dodam że mam fabryczna navi Tomtom.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2023, 13:15 przez Bartekr.)

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Nic nie potrzebujesz oprócz interfejsu by w liczniku zmienić rodzaj zamontowanego radia. Rad 2 zamiast obecnego Rad 1. Może być ELM 327. Dodatkowo można zmienić VIN w radiu by nie wołało o kod po odłączeniu akumulatora z tym, że do tego potrzebna przejściówka do CAN multimedia.

Odpowiedz
Bartekr
Zarejestrowani

op
(23-02-2023, 13:48)andrzejwa napisał(a): Nic nie potrzebujesz oprócz interfejsu by w liczniku zmienić rodzaj zamontowanego radia. Rad 2 zamiast obecnego Rad 1. Może być ELM 327. Dodatkowo można zmienić VIN w radiu by nie wołało o kod po odłączeniu akumulatora z tym, że do tego potrzebna przejściówka do CAN multimedia.
Już mam wszystko ogarnięte.
Pozostał zakup pilota pod kierownicę z tegoż radyjka i... Chyba poszukam cBoxa żeby mieć już komplet.
Ps. Możesz przytoczyć ta przejściówkę OBD żebym właśnie mógł zmienić Vin w radyjku? Czy to jaka kolwiek ma być ?

Odpowiedz
deejayp40
Zarejestrowani

(23-02-2023, 13:48)andrzejwa napisał(a): Nic nie potrzebujesz oprócz interfejsu by w liczniku zmienić rodzaj zamontowanego radia. Rad 2 zamiast obecnego Rad 1. Może być ELM 327.  Dodatkowo można zmienić VIN w radiu by nie wołało o kod po odłączeniu akumulatora z tym, że do tego potrzebna przejściówka do CAN multimedia.

A, czy interfejs Maxiecu nie zadziała? Z tego co wiem, jest bardziej rozbudowany, niż zwykle Elm. Jeśli się mylę, popraw mnie.

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Oczywiście maxiecu zadziała. W liczniku zmienisz rodzaj radia. Natomiast Maxiecu nie łączy się z radiem by zmienić w nim VIN.
ELM z ddt4all może w niektórych ustawieniach więcej niż maxiecu.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2023, 20:19 przez andrzejwa.)

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(23-02-2023, 20:19)andrzejwa napisał(a): ELM z ddt4all może w niektórych ustawieniach
Tu zalecałbym ostrożność bo można dużo zepsuć.

Odpowiedz
deejayp40
Zarejestrowani

(23-02-2023, 20:19)andrzejwa napisał(a): Oczywiście maxiecu zadziała. W liczniku zmienisz rodzaj radia. Natomiast  Maxiecu nie łączy się z radiem by zmienić w nim VIN.
ELM z ddt4all może w niektórych ustawieniach więcej niż maxiecu.

To prawda, ale mi chodziło tylko o interfejs Maxiecu, a program ddt4all.

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

U mnie interfejs MPM-COM (maxiecu) z 2012 roku nie działa z programem ddt4all.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości