Wymiana radyjka. Co potrzebuje.
|
op
(23-02-2023, 12:44)kotleto napisał(a): Wiązka z mikrofonem jak chcesz mieć zestaw głośnomówiącyNa chwilę obecną chce wymienić radio i spiąć z licznikiem jak to poprzednie. Czy potrzebuje jakiejś innej kostki niż ta którą mam obecnie w samochodzie? Dodam że mam fabryczna navi Tomtom. Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2023, 13:15 przez Bartekr.)
Nic nie potrzebujesz oprócz interfejsu by w liczniku zmienić rodzaj zamontowanego radia. Rad 2 zamiast obecnego Rad 1. Może być ELM 327. Dodatkowo można zmienić VIN w radiu by nie wołało o kod po odłączeniu akumulatora z tym, że do tego potrzebna przejściówka do CAN multimedia.
op
(23-02-2023, 13:48)andrzejwa napisał(a): Nic nie potrzebujesz oprócz interfejsu by w liczniku zmienić rodzaj zamontowanego radia. Rad 2 zamiast obecnego Rad 1. Może być ELM 327. Dodatkowo można zmienić VIN w radiu by nie wołało o kod po odłączeniu akumulatora z tym, że do tego potrzebna przejściówka do CAN multimedia.Już mam wszystko ogarnięte. Pozostał zakup pilota pod kierownicę z tegoż radyjka i... Chyba poszukam cBoxa żeby mieć już komplet. Ps. Możesz przytoczyć ta przejściówkę OBD żebym właśnie mógł zmienić Vin w radyjku? Czy to jaka kolwiek ma być ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka (23-02-2023, 13:48)andrzejwa napisał(a): Nic nie potrzebujesz oprócz interfejsu by w liczniku zmienić rodzaj zamontowanego radia. Rad 2 zamiast obecnego Rad 1. Może być ELM 327. Dodatkowo można zmienić VIN w radiu by nie wołało o kod po odłączeniu akumulatora z tym, że do tego potrzebna przejściówka do CAN multimedia. A, czy interfejs Maxiecu nie zadziała? Z tego co wiem, jest bardziej rozbudowany, niż zwykle Elm. Jeśli się mylę, popraw mnie.
Oczywiście maxiecu zadziała. W liczniku zmienisz rodzaj radia. Natomiast Maxiecu nie łączy się z radiem by zmienić w nim VIN.
ELM z ddt4all może w niektórych ustawieniach więcej niż maxiecu. (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2023, 20:19 przez andrzejwa.) (23-02-2023, 20:19)andrzejwa napisał(a): Oczywiście maxiecu zadziała. W liczniku zmienisz rodzaj radia. Natomiast Maxiecu nie łączy się z radiem by zmienić w nim VIN. To prawda, ale mi chodziło tylko o interfejs Maxiecu, a program ddt4all. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)