Opinia o modelu/egzemplarzu Suzuki

Binio
Zarejestrowani

op Cześć

Koleżanka pyta mnie o to auto. Jak dla mnie mało zdjęć wnętrza, co dziwi. Dziwi mnie też mały przebieg a przy nim regeneracja przekładni.
Ktoś zna te modele, ich wady, czemu się ludzie pozbywają ?
Może się coś wypowiedzieć na temat tego egzemplarza?

Sc1ph2 wciąż w użytku. Młodsze pokolenie wzięło w obroty 
itek
Suzuki to ma już mało wspólnego z krajem pochodzenia. Auto jak każde inne.

wobli
Zarejestrowani

Nie widać nic do czego można by się przyczepić ;)

[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi wobli za ten post post:
  • maciej1486
Binio
Zarejestrowani

op Czy dobrze rozumiem, jest zbyt mało zdjęć, żeby się wypowiedzieć ?
O opisie nie wspomnę...

wobli
Zarejestrowani

Mało?! Wcale nie ma ani nawet linku.

Binio
Zarejestrowani

op https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/su...FGg9J.html

Ech, jajcarze

mb_17
Zarejestrowani

Na Suzuki to się średnio znam, ale przede wszystkim zacząłbym od wywiadu internetowego. Możesz poczytać opinie na autocentrum.pl choć nie zawsze są miarodajne, ale zawsze to jakiś punkt odniesienia choć na początek. Poczytaj, może ta przekładnia to jakiś problematyczny element tego modelu? Wtedy to, że już jest zregenerowana będzie plusem. A tak poza tym do czytać co to za silnik, bo jego pojemność i moc przywodzi mi na myśl Problematyczne silniki Citroena, pamiętaj że dziś wcale to nie jest taki oczywiste kto produkuje silnik do danego samochodu.

Ogólnie ogłoszenie ze standardowym handlarskim opisem, niewiele informacji niestety. Dzwonić pytać o szczegóły jak jest zainteresowanie

były: Laguna I ph II 1.6 16V , Laguna II ph I 3.0 V6 24V, Laguna II ph I 1.8 16V, Octavia I 1.9TDI, Grand Scenic II ph II 2.0T, Laguna II ph II 2.0 dCi
-> jest Grand Scenic III ph II 1.5 dCi + Yaris III 1.5 Dual VVT-ie
itek
Na pewno nie jest bezwypadkowy (co nie dyskwalifikuje całkowicie auta). No i VAT Marża?

Binio
Zarejestrowani

op
(02-08-2023, 10:19)mb_17 napisał(a): A tak poza tym do czytać co to za silnik, bo jego pojemność i moc przywodzi mi na myśl Problematyczne silniki Citroena, pamiętaj że dziś wcale to nie jest taki oczywiste kto produkuje silnik do danego samochodu.

Pan Auto krytyk na jutubach twierdzi że to dobry silnik jeśli nie chcemy gazu

Ale dzięki

(02-08-2023, 10:52)itek napisał(a): Na pewno nie jest bezwypadkowy (co nie dyskwalifikuje całkowicie auta). No i  VAT Marża?

Że w sensie jak VAT, to ta odpowiedzialność większą ?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2023, 12:57 przez Binio.)

Jurek
Zarejestrowani

Suzuki jest kiepsko zabezpieczony antykorozyjnie ,jeżdżący w mieście i stojący pod chmurką potrafi zakwitnąć po 8-10 latach .Poza tym zgadzam się z @itek .Mój sąsiad starszy gość jest wielbicielem Wagon R + ma dwa, w jednym rozerwała się skrzynia biegów koło 150 tysięcy w drugim rozpłynął się tłok po 180 tysiącach .

[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Jurek za ten post post:
  • Binio

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości