Witaj gościu!
Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do wszystkich działów forum

[Megane Coupe] ogrzewanie tylnej szyby

Espera
op Temat tylnej szyby.
Jest zima wiec czesto sie przydaje vo snieg, lod zaparowana szyba.
W Coupetce mam takowy bol. Szyba noe grzeje i wiem dlaczego.
Otoz do kazdej szyby po kazdej ze stron sa przymocowane konektory do podpiecia przewodow. Noestety jeden sie oderwal d szyby. Kiedys przykleilem klejem do paskow grzewczych go i jakos dzialal. Noestety znow sie oderwal. Macie jakis domowy skuteczny patent na trwale jego przyklejenie?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2014, 16:33 przez Oktawiusz.)

Odpowiedz
nanek77
Zarejestrowani

Grzesiu w sklepach z elektroniką szukaj kleju przewodzącego prąd (z domieszką srebra)
tak na szybko znalazłem na allegro coś takiego a wiem że ELPOX robi dobre produkty

http://allegro.pl/klej-przewodzacy-lutow...45378.html

Odpowiedz
Espera
op Wyedy gdy pierwszy raz sie urwalo tak zrobilem ale chcialbym aby bylo na wieki

Odpowiedz
wacio1967
Zarejestrowani

Tak jak zrobiłeś poprzednio, a na to klej na ciepło z pistoletu. Nie wiem czy jeszcze trzyma, bo auta już nie mam. U mnie trzymało trzy lata, dalej nie wiem.

Odpowiedz
kermitzaba
op klej zawsze można podgrzać suszarką lub nagrzewnicą

Odpowiedz
lokus2
Zarejestrowani

podepnę się pod wątek. otóż mam inny problem ze swoim sc2. nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby i zastanawiam się jak to mogę w domowych warunkach naprawić. choć nie jestem pewien w 100% czy mechanik czegoś nie pomotał jak zakładał gniazdo do przyczepki. o ile pamięć mnie nie myli to przed daniem do założenia gniazda do przyczepki szyba działała.. gdzie szukać do szyby i jak mogę zmierzyć multimetrem czy kable są w porządku. Lusterka działają, bezpieczniki w porządku.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2021, 19:32 przez lokus2.)

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości