Demontaż listwy ozdobnej nad tablicą rejestracyjną na klapie scenic3

Marek S
Zarejestrowani

op Witajcie.
Czy Ktoś z Was przerabiał temat z demontażem listwy ozdobnej nad tablica rejestracyjną  na tylnej klapy sc3?
Podejrzewam mała korozję i chciałabym wyjaśnić temat. Nie obejdzie się bez zdjęcia tego elementu. Jak coś proszę o wskazówki Jak zabrać się do tego.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2023, 19:11 przez Marek S.)

Odpowiedz
Gemar 7674
Zarejestrowani

Nakrętki dostęp od środka .

Odpowiedz
kotleto
Zarejestrowani

A blenda jest dodatkowo na taśmie dwustronnej

Wysłane z mojego fona

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi kotleto za ten post post:
  • Marek S
Marek S
Zarejestrowani

op Dzięki za podpowiedź. A co do taśmy dwustronnej toa być jakaś wyjątkowa czy jak? A może silikon? Coś obiło mi się o uszy

Odpowiedz
wobli
Zarejestrowani

Mnie się wydaje że te taśmy i silikony to czyjeś patenty a nie fabryki.

Odpowiedz
broda1301
Zarejestrowani

To jest taka taśma piankowa aby plastik nie piłował lakieru.
Polecam tam zajrzeć każdemu kto nie chce mieć rdzy na klapie wyłarzącej z pod blędy.
W miejscu gdzie blenda jest przykręcona na śruby do klapy tam pojawia się ruda. Gdy zajrzymy tam za wczasu i zabezpieczymy to miejsce to ruda nie wylezie.
Pozdrawiam

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2023, 21:24 przez broda1301.)

Odpowiedz
kiwikrakow
Zarejestrowani

Zastanawiam się czy da się zamienić blendę. Ja mam srebrna satynę a chciałbym chromowana jakie są w ph2

W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować. 
Odpowiedz
cibuk
Zarejestrowani

(15-08-2023, 21:23)broda1301 napisał(a): To jest taka taśma piankowa aby plastik nie piłował lakieru.
Polecam tam zajrzeć każdemu kto nie chce mieć rdzy na klapie wyłarzącej z pod blędy.
W miejscu gdzie blenda jest przykręcona na śruby do klapy tam pojawia się  ruda. Gdy zajrzymy tam za wczasu i zabezpieczymy to miejsce to ruda nie wylezie.
Pozdrawiam

Niestety u mnie juz wylazla.

Odpowiedz
avig
Zarejestrowani

https://www.scenic-forum.pl/Watek-SCENIC...ejestracja
w tym wątku ,masz opisane co i jak

Odpowiedz
Marek S
Zarejestrowani

op
(16-08-2023, 14:47)cibuk napisał(a):
(15-08-2023, 21:23)broda1301 napisał(a): To jest taka taśma piankowa aby plastik nie piłował lakieru.
W miejscu gdzie blenda jest przykręcona na śruby do klapy tam pojawia się  ruda. Gdy zajrzymy tam za wczasu i zabezpieczymy to miejsce to ruda nie wylezie.
Pozdrawiam

Niestety u mnie juz wylazla.

A może podrzućw linku jaka to taśma dwustronna żebym miał co szukać w necie

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości