Witaj gościu!
Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do wszystkich działów forum

Brak oświetlenia i klimatyzacji

Przwis89
Zarejestrowani

op Witam
Kupiłem auto rok temu i od początku nie działało oświetlenie wewnątrz, światła wsteczne, przeciwmgielne (auto ma hak) i otwieranie bagażnik (to najbardziej mi przeszkadzało). Zdecydowałem się na wymianę modułu UCH wraz z kodowaniem kluczyka. Bagażnik oraz oświetlenie zaczął działać ale przestały inny rzeczy tj. Klimatyzacja, światła przeciwmgielne oraz wsteczne. Tak źle tak nie dobrze. Macie kogoś polecić kto naprawia moduły UCH lub to może być inna przyczyna ? 
Pacjent Reanult Scenic 2, 2003r 1.6 16V 83kW

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(10-09-2023, 19:56)Przwis89 napisał(a): Zdecydowałem się na wymianę modułu UCH wraz z kodowaniem kluczyka.
A to UCH z takimi samymi numerami założyłeś?

Odpowiedz
Przwis89
Zarejestrowani

op 2 numery wyższy i mechanik mi zaprogramował kartę.

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(10-09-2023, 21:33)Przwis89 napisał(a): 2 numery wyższy
Czyli nie taki sam jak był oryginalnie.

Odpowiedz
Przwis89
Zarejestrowani

op Dokładnie

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

kartę za programował a inne rzeczy nie?

Odpowiedz
Mistrzunio
Zarejestrowani

Daj zdjęcie tego modułu starego, wraz z etykietką.

Odpowiedz
Przwis89
Zarejestrowani

op Co do problemu z tylnymi światłami przeciwmgielnymi to odłączyłem kable od haka i zaczęło świecić.

Co do świateł cofania to był akurat zbieg okoliczności i prawdopodobnie poszedł czujnik wstecznego w między czasie. Jutro będę wymieniał i zobaczymy czy wróci życie.

Co do "nowego" modułu UCH to mechanika mam na 14.10 i będzie próbował uruchomić klimatyzację, przednie światła przeciwmgielne oraz blokadę tylnych drzwi dla dzieci. O efektach dam znać. Podejrzewam, że zaprogramował sam kluczyk bez pozostałych funkcji i poprostu zgra mapy ze starego UCH i będzie grało. Mam nadzieję że zrobi to w ramach reklamacji.

Jak wrzucić na forum zdjęcia?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2023, 11:35 przez PunkRock86.)

Odpowiedz
Przwis89
Zarejestrowani

op Dla potomnych. Światła cofania działają po wymienianie czujnika wstecznego.

Odpowiedz
Przwis89
Zarejestrowani

op Światła przeciwmgielne przednie włączyłem korzystając z PyClipa. Została mi jeszcze klimatyzacja i blokada bezpieczeństwa dzieci. Jest mu ktoś w stanie pomóc jak to włączyć korzystając z programu DDT4ALL lub PyClip ?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości