Co to za część...

naturalneakcesoria
Zarejestrowani

op Witajcie, 
Ostatnio Scenic nie trzyma obrotów i ma mniej mocy. Zajrzałem pod maskę i dwie rzeczy znalazłem niepokojące...

1. Przegryziony/urwany wężyk podciśnienia. On idzie od kolektora i zasysa powietrze. Po zatkaniu silnik się na chwilę zaczyna dławić ale po chwili odzyskuje równą pracę. Na razie zatkałem śrubką, żeby piasku i kurzu nie zassał. Gdzie jest drugi koniec tego wężyka, gdzie go połączyć? To coś od instalacji LPG?

2. Zauważyłem (jest na foto) otwór, który sugeruje, że coś tam powinno być wkręcone... Co tam powinno być?

Poniżej trzy zdjęcia / dziękuję za pomoc!

Scenic II benzyna 2.0 16v, 2003r., gaz

Odpowiedz
Binio
Zarejestrowani

Brak foto

Sc1ph2 wciąż w użytku. Młodsze pokolenie wzięło w obroty 
Odpowiedz
naturalneakcesoria
Zarejestrowani

op Foto 1

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2024, 09:30 przez naturalneakcesoria.)

Odpowiedz
pawlosio
Zarejestrowani

Wciąż brak foto

Odpowiedz
naturalneakcesoria
Zarejestrowani

op Coś foto nie chce załadować, wklejam link do zdjęć 
https://files.fm/u/hdw46782ys

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

Wężyk podłączony do kolektora ssącego z jednej strony. Z drugiej powinien być podłączony do reduktora od LPG.
To co masz na zdjęciu pierwszym jest od listwy wtryskiwaczy benzynowych. W Scenicu II jest zaślepione. W tym miejscu może być zamontowany regulator ciśnienia paliwa. W SCII regulator ciśnienia jest w baku w koszyku pompy paliwa.

Odpowiedz
naturalneakcesoria
Zarejestrowani

op @ polaq dziękuję, czyli z wężykami podciśnienia idę do gazownika - niech to zobaczy. Mam od kolektora dwa - jeden idzie do reduktora LPG, drugi na razie zaślepiłem bo jego przeznaczenie jeszcze jest mi nieznane Biggrin

Regulator ciśnienia paliwa skoro jest w koszyku pompy, to tym dodatkowym miejscem się nie przejmuję, zostawiam jak jest. Dziękuję

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości