Robot sprzątający

jarpen
Zarejestrowani

op Stoimy przed zakupem pierwszego robota sprzątającego.
Budżet tak koło 1k złociszy.
Będzie jeździł tylko po panelach.
Trochę sierści, trochę rozrzuconych paluszkow, ciastek, kanapapek i co tam jeszcze dzieci miały w łapkach.

Fajnie jakby miał mopa.

W taki budżecie to pewnie używka, więc na co ewentualnie zwrocic uwagę?

@ Bora Ty miałas chyba sporo tych robotów??

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Nadzieja nie oznacza że wszystko skończy się dobrze, ale że wszystko co cię spotyka ma sens.
Odpowiedz
maciej1486
Zarejestrowani

Rodzice kupili kilka lat temu robota z Aliex... Za 500zł. Ma zapisane mieszkanie i sobie wyjeżdza jak nie ma ich w domu. Coś tam odkurza i potem mopuje. Wiem ze po tych latach w tym roku zamówili zestaw naprawczy czyli te łapki do zamiatania i jakąś szmatke do mopowania czy coś tam w międzyczasie dostali od znajomych jakiegoś z kilka tyś na próbę i doszli do wniosku ze ich robi to samo, a tym droższym więcej ustawiania w aplikacji itp. Ja natomiast miałem ich robota i niestety mamy w bloku dwa progi 2cm:do łazienki i kuchni i już robot nie wjedzie Sad

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2024, 04:09 przez maciej1486.)

Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

Miałem 2 rodzaje, xiaomi i blaupunkt bluebot. Obydwa mają problem z długimi włosami, zawijają się na szczotkę i trzeba ciąć/czyścić (załączonym nożykiem). Żaden kabel nie może leżeć na podłodze czy inne sznurówki do butów (wkręci się w szczotki, zablokuje odkurzacz). Pojawia się też problem wjazdu pod niektóre meble (klinują się). Generalnie nic nie powinno leżeć na podłodze.

Mopowanie czystą wodą na panelach wymaga dobrania odpowiedniego dawkowania wody ale .... Każde zatrzymanie odkurzacza czy kręcenie się wokół nogi od stołu to mokra plama. Czyli mopowanie pod nadzorem raczej chyba że panele pcv/płytki ceramiczne.

(29-08-2024, 22:09)jarpen napisał(a): trochę rozrzuconych paluszkow, ciastek, kanapapek i co tam jeszcze dzieci miały w łapkach.
Z tymi resztkami kanapek/ciastek (poza suchymi okruszkami) to bym nie liczył na sprzątanie tym rodzajem odkurzacza. Tak samo jak trafi na coś co może rozsmarować po podłodze to to rozsmaruje (tu nie mam doświadczenia, brak zwierząt biegających po domu).

Generalnie jest to sprzęt do codziennego automatycznego sprzątania raczej w miarę czystej podłogi (jak codziennie sprzątana to właśnie taka będzie) bez lepiących się resztek.

Odpowiedz
Bora
Kobiety

@ jarpen miałam oryginalną roombe i to jest shit. Polecam Ci roboty roborock - nawet używany możesz dostać fajny - miałam serię s5maxV s6maxV teraz mam roborock q7 Max+ - ze stacją opróżniającą,mopowaniem - jest super. Jaki byś nie brał bierz roborocka Biggrin

Odpowiedz
jarpen
Zarejestrowani

op
(30-08-2024, 08:15)Bora napisał(a): @ jarpen miałam oryginalną roombe i to jest shit. Polecam Ci roboty roborock - nawet używany możesz dostać fajny - miałam serię s5maxV s6maxV teraz mam roborock q7 Max+ - ze stacją opróżniającą,mopowaniem - jest super. Jaki byś nie brał bierz roborocka Biggrin
Właśnie zastanawialismy nad tym, którego Ty wystawiłaś, ale jak Kasia się zdecydowała to było po ptokach

Nadzieja nie oznacza że wszystko skończy się dobrze, ale że wszystko co cię spotyka ma sens.
Odpowiedz
mojzesz92
Moderatorzy

Ja też mam q7 max ale bez stacji. Teraz wyrwiesz za +/-800-900 zł. Mam 2 koty w domu i dwa dywany. Jeździ bez problemu. Kable potrafi pociąć;) polecam

Wysłane z mojego 23053RN02Y przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi mojzesz92 za ten post post:
  • Bora
wojteks
Zarejestrowani

(30-08-2024, 15:02)jarpen napisał(a): ale jak Kasia się zdecydowała
Za późno zadałeś problem na forum, decyzja była podjęta zanim temat napisałeś.

Odpowiedz
jarpen
Zarejestrowani

op
(30-08-2024, 22:37)wojteks napisał(a):
(30-08-2024, 15:02)jarpen napisał(a): ale jak Kasia się zdecydowała
Za późno zadałeś problem na forum, decyzja była podjęta zanim temat napisałeś.
Spoko, właśnie oglądaliśmy nówkę za ok 1.5k, więc zobaczymy, ale w międzyczasie był facet od napędu bramy i wycenił na ok 3k, więc chyba robot poczeka na Mikołaja ;)

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(31-08-2024, 12:47)jarpen napisał(a): więc chyba robot poczeka na Mikołaja ;)
Raty 0% i trzy miesiące odroczona spłata, robot będzie już ale gdzieś na mikołaja zaczniesz płacić.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi wojteks za ten post post:
  • Pogromca
Pogromca
Moderatorzy

(31-08-2024, 12:54)wojteks napisał(a):
(31-08-2024, 12:47)jarpen napisał(a): więc chyba robot poczeka na Mikołaja ;)
Raty 0% i trzy miesiące odroczona spłata, robot będzie już ale gdzieś na mikołaja zaczniesz płacić.

Ja tylko jak na raty to 0% jeśli nie to biorę z oszczędnościowego i potem po prostu co miesiąc zwracam więc sam sobie udzielam kredytu ;)

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości