SCENIC III TCE 1.4 LPG Silnik - co to za część

Flociakowski
Zarejestrowani

op Witam,
ktoś kiedyś urwał mi zawór zwrotny(?), skleił i zaizolował. Dowiedziałem się o tym, gdy w kabinie zaczęło śmierdzieć gazem. Wtedy zaczęły się poszukiwania przyczyny. Co to za część i czy można ją zdobyć? Na trzecim zdjęciu inny poglądowy silnik z nieuszkodzoną częścią

Załączone pliki

Miniatury

Odpowiedz
Proxima
Zarejestrowani

Samego zaworu(?) znaleźć nie mogę, natomiast cały zestaw wężyków wygląda na część o nr 118268166R, zdaje się jakiś przewód od odmy, więc gazem pewnie z dolotu jedzie. Niemniej gaz to poważna sprawa i upewnij się, że gdzieś indziej się nie ulatnia.

Ale w sumie nie znam tego silnika i nie wiem co i gdzie tam jest podpięte więc do końca się moim zgadywaniem się nie kieruj. Porównaj wizualnie ze zdjęciami w sieci czy to na pewno to samo.
Natomiast z dostępnością gorzej, w sklepach w necie nie widzę. Zadzwoń do ASO i popytaj o ten numer, odwiedź szroty. Poczekaj na więcej odpowiedzi, może ktoś ma jakiś patent na po prostu zastąpienie tego czymś innym...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2024, 21:40 przez Proxima.)

Odpowiedz
kotleto
Zarejestrowani

Popytaj na grupach FB co chwilę są jakieś na części

Wysłane z mojego RMX3741 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Flociakowski
Zarejestrowani

op Witam,
wziąłem część zupełnie od innego auta i wymieniłem sam zaworek, ponieważ dało się stary wyciąć. Opalarka i heja, założyłem nowy

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości