PyClip

Prezes860
Zarejestrowani

op Witam szanowne grupę.
Proszę o pomoc, wytłumaczenie skąd można pobrać(prosiłbym o lin) PyClipa, czy można z niego korzystać tylko na komputerze czy na telefonie także. Czy łączy się za pomocą interfejsu bluetooth elm 327, czy musi być przewodowy. Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz
Roming
Zarejestrowani

PyClip jest na Androida
https://drive.google.com/file/d/1A_286vz...KPUAsD4CtA
PyRen jest na Windows.
ELM z odpowiednim procesorem obsłuży PyClipa i PyRena- kup VGATE ICAR i będzie hulało.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2025, 22:18 przez PunkRock86.)

Odpowiedz
Prezes860
Zarejestrowani

op
(02-01-2025, 16:12)Roming napisał(a): PyClip jest na Androida
https://drive.google.com/file/d/1A_286vz...KPUAsD4CtA
PyRen jest na Windows.
ELM z odpowiednim procesorem obsłuży PyClipa i PyRena- kup VGATE ICAR i będzie chulało.
Dziękuję bardzo :-)

Odpowiedz
kartom53@gmail.com
Zarejestrowani

Ja szukam możliwości obsługi ELM327 pod Linux UBUNTU 24.04. Ponieważ nie znalazłem odpowiedzi w internecie. Doszedłem do wniosku, że sam sobie stworzę taki program. Ale potrzebuję PID-ów dla Renault. Program stworzę z pomocą AI. Mam ELM327 używany wcześnie w programie MAXECU pod windowsem. Nie mam windowsa, przesiadłem się na linux-a. Jak by mi się udało stworzyć coś sensownego to dodam do tego forum. Kody źródłowe jako open source. Wiem, że zaraz ktoś napisze iż wywalam otwarte drzwi. Ale ja lubię eksperymentować

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi kartom53@gmail.com za ten post post:
  • wobli
Proxima
Zarejestrowani

(10-01-2025, 18:08)kartom53@gmail.com napisał(a): Wiem, że zaraz ktoś napisze iż wywalam otwarte drzwi. Ale ja lubię eksperymentować

Rozumiem, miłej zabawy  Biggrin Natomiast co do otwartych drzwi, PyRen (jak i ddt4all) jest napisany w pythonie, i jak najbardziej działają pod Linuxem (używałem kiedyś pod Mintem, ale mając PyClipa na telefonie nie mam powodu targać lapka do auta, bo poza dodatkowym trybem ddt4all PyClip i PyRen to w zasadzie to samo).

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości