Dziwne odpalanie

Kasztan
Zarejestrowani

op Cześć, 2.0 bez turbo odpalić zgaśnie i za drugim razem załapie, czasem kręci słychać że załapuje rozrusznik dalej kręci i wkońcu łapie i działa. Lub poprostu normalnie odpala I chodzi. Świece ceki ok 10k temu nowe. Jakiś pomysł co może siadać? Błędów brak.

Odpowiedz
Paweł Głowienkowski
Zarejestrowani

Mój 1,6 też tak dziwnie wariował tylko jeszcze coś terkotało. Podmieniłem zawór czy jak to tam się nazywa od zmiennych faz. Trochę się uspokoiło. Po wymianie oleju na razie jest spokój. Ale nie pytaj co i jak. Mechanik zasugerował żeby jednak rozrząd z kołem zrobić

Wysłane z POCO X3PRO

Odpowiedz
user64
A powodów dziwnego odpalania może być mnóstwo i jeszcze 2 dodatkowo. Bez diagnostyki konkretnej to zgadywanie jedynie. Szkoda czasu na to.

Odpowiedz
Paweł Głowienkowski
Zarejestrowani

Dlatego ja też dałbym się do mechanika. Bo to może być pierdół a za 15zl albo rozrząd za 2000zl

Wysłane z POCO X3PRO

Odpowiedz
Kasztan
Zarejestrowani

op Rozrząd odpada robiony 8k temu za kfzr

Odpowiedz
user64
To chcesz dalej abyśmy wymieniali potencjalne powody? No to pompa paliwa. Serio zrób diagnostykę, zobacz czego mu brakuje jak nie odpala. Bez tego to można tylko czat gpt zapytać, może dostaniesz odpowiedź, że to wina elektrycznego wyrostka robaczkowego u twojego prapra dziadka.

Odpowiedz
Kasztan
Zarejestrowani

op
(23-06-2025, 14:14)user64 napisał(a): To chcesz dalej abyśmy wymieniali potencjalne powody? No to pompa paliwa. Serio zrób diagnostykę, zobacz czego mu brakuje jak nie odpala. Bez tego to można tylko czat gpt zapytać, może dostaniesz odpowiedź, że to wina elektrycznego wyrostka robaczkowego u twojego prapra dziadka.

Temat jest jak rzeka diagnostyka nic nie pokazała co ty myślisz że wpadłem pytać od tak bo na kuli mi wywróżysz?

(23-06-2025, 21:13)Kasztan napisał(a):
(23-06-2025, 14:14)user64 napisał(a): To chcesz dalej abyśmy wymieniali potencjalne powody? No to pompa paliwa. Serio zrób diagnostykę, zobacz czego mu brakuje jak nie odpala. Bez tego to można tylko czat gpt zapytać, może dostaniesz odpowiedź, że to wina elektrycznego wyrostka robaczkowego u twojego prapra dziadka.

Temat jest jak rzeka diagnostyka nic nie pokazała co ty myślisz że wpadłem pytać od tak bo na kuli mi wywróżysz?

Nawet dokopałem się tu na forum starej rozmowy gdzie ludzie mieli takie problem... dlatego zapytałem bo może ktoś to rozwiązał wkońcu bo tam temat umarł.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2025, 21:15 przez Kasztan.)

Odpowiedz
user64
To jakie obroty komp widzi gdy nie odpala? jakie jest wtedy ciśnienie paliwa? Czy komp widzi wciśnięty hamulec? Czy wg. kompa jest synchronizacja?

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(23-06-2025, 21:13)Kasztan napisał(a): diagnostyka nic nie pokazała
Diagnostyka (czego i jaka) czy odczyt/kasowanie błędów OBD2 bo to jakby zupełnie 2 różne rzeczy.

Odpowiedz
user64
Dla większości ludzi diagnostyka = kasowanie błędów, często nawet bez patrzenia jakie to błędy.
Później takie pytania powstają na forach, a kolega jeszcze się irytuje gdy dopytujemy o jakieś tajemnicze rzeczy.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości