Witaj gościu!
Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do wszystkich działów forum

blokada kiewownicy przy uruchomianiu pojazdu

ikarkarate
Zarejestrowani

op Witam, od czasu do czasu blokuje mi się kierownica, występuje to podczs odpalania auta lub ruszeniu, ponowne wyłączenie auta i włączenie rozwiązuje problem, jakiś czas temu robiona była maglownica i po wyjechaniu od mechanika miałem pierwszy raz taki objaw. Błędy które pokaza maxiecu   to błędy układu kierowniczego : 5604 czujnik momentu napędowego, usterka elektryczna czujnika, (mam również błąd 5609 zwielokrotniona informacja o prędkości pojazdu, błąd połaczenia can to mam od wielu lat i nigdy nie widziałem związanych z tym problemów), w tampomacie przycisk - zamiast zmniejszać prędkość to ją zwiękasza jak +, dzięki za pomoc.

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

Kupujesz emulator blokady, istniejącą blokadę demontujesz i już. Kierownica już nigdy się nie zablokuje.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi wojteks za ten post post:
  • PunkRock86
ikarkarate
Zarejestrowani

op może źle napisałem , kierownica nie jest zablkokowana tylko nie działa wspomaganie, kierownicę mogę przekręcać ale bez wspomagania bardzo cięko

Odpowiedz
Piotr-87
Zarejestrowani

Usterka zapewne jest we wspomaganiu kierownicy (jest elektryczne). Mogą byc np. zimne luty. Trzeba by zdemontować i dać na dokładne sprawdzenie i naprawę. Zdalnie raczej nie da się zdjagnozowac problemu.

Odpowiedz
user64
Zarejestrowani

A nas początek zweryfikować dokładnie akumulator.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości