Witaj gościu!
Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do wszystkich działów forum

Renia szarpie

jurzur12
Zarejestrowani

op Witam wszystkich jestem pierwszy raz i pozdrawiam. Mam problem z sceniciem kumpla jak się nagrzeje zaczyna szarpać nie cały czas zapala się lampka w kabinie a na wyświetlaczu info ustaw pozycję neutralną z błędów na kompie to błąd stały jednostki centralnej pozdrawiam i proszę o pomysły

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

Jaki to silnik, jaka skrzynia biegów, kiedy rozrząd wymieniany, co ostatnio wymieniane, więcej informacji potrzeba.
Zróbcie odczyt błędów czymś co gada z Renault (Clip, Pyclip, czy nawet carscanner i interfejs na ELM327 po BT), odczyt błędów pokaż tutaj.

Może do mechanika specjalizującego się w Renault trzeba pojechać

Odpowiedz
jurzur12
Zarejestrowani

op Dziełek 1.6 chyba 130 kucy rozrządu robił w tamtym roku ostatnio wymieniłem mu poduszkę bo się rozsypała

Odpowiedz
Proxima
Zarejestrowani

(03-07-2025, 10:55)jurzur12 napisał(a): Dziełek 1.6 chyba 130 kucy rozrządu robił w tamtym roku ostatnio wymieniłem mu poduszkę bo się rozsypała

Nie ma takiego silnika w Scenicu II, masz może na myśli 1.9dCi?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2025, 11:14 przez Proxima.)

Odpowiedz
jurzur12
Zarejestrowani

op Sorry źle wpisałem z przyzwyczajenia tak 1.9

Odpowiedz
twilk7
Zarejestrowani

(03-07-2025, 10:02)jurzur12 napisał(a): Witam wszystkich jestem pierwszy raz i pozdrawiam. Mam problem z sceniciem kumpla jak się nagrzeje zaczyna szarpać nie cały czas zapala się lampka w kabinie a na wyświetlaczu info ustaw pozycję neutralną z błędów na kompie to błąd stały jednostki centralnej pozdrawiam i proszę o pomysły
Tak zapytam.
Nie cały czas szarpie, czy nie cały czas świeci lampka?
Przecinek, to ważny znak interpunkcyjny.

Wysłane z Redmi 13

Odpowiedz
jurzur12
Zarejestrowani

op Chciałem wrzucić zdjęcia z diagnostyka kompem ale mi nie wchodzą

Ma dwa błedy df 107 stały i df 055

Przy obrotach 1800 ładowała ponad 1.5 bara

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2025, 14:05 przez jurzur12.)

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości