op
Witam wszystkich . Kupiłem niedawno sc3 2009
Mam automatyczne światła w manetce ale po
ustawieniu natautomat światła świecą się dalej
Pytanie czy coś jest zepsute czy to się jakoś włącza
W sc2 musiałem to włączyć.
ja w swoim mam biksenony. Przy ustawieniu na auto, w ciągu dnia świecą się dzienne (które są jednocześnie pozycyjnymi dla biksenonów). Jak czujnik zmierzchu uzna, że już czas to przełączają się na mijania i odpalają się właśnie biksenony.
Jeśli na manetce świateł przełączę o jedną pozycję dalej niż automat- to wtedy mam mijania zapalone cały czas do momentu wyjęcia karty i otworzenia drzwi. Czasem przy ponurej pogodzie lub kiedy w mojej ocenie już jest za ciemno to właśnie samemu przełączam bo czujnik zmierzchu w mojej ocenie ma zbyt dużą tolerancję.
Coś jest nie tak. Jeżdżę Scenicem od ponad roku i nic nie odpadło, nic się nie zepsuło. Kim Ci Francuzi myślą, że są? Niemcami?
(11-07-2025, 12:33)Kapitan Powolny napisał(a): Czasem przy ponurej pogodzie lub kiedy w mojej ocenie już jest za ciemno to właśnie samemu przełączam bo czujnik zmierzchu w mojej ocenie ma zbyt dużą tolerancję
mając Navi Live swiatła zapalają sie też jak nastanie godzina zmierzchu i gasną jak nastąpi świt mino ze jest jeszcze lekko ciemnawo lub widmo
Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM