Witaj gościu!
Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do wszystkich działów forum

SCENIC II PH II Ciśnienie klimatyzacji.

Jarosław Łukomski
Zarejestrowani

op Czy te ciśnienia są dobre temperatura na zewnątrz ok 30 stopni. Auto po przejechaniu ok 20 km pokazywało ok 18-19 bar później jakoś spadło do ok 15-16 bar. Rurka gruba pokrywa się szronem i wtedy pewnie parownik też i zmniejsza się siłą wentylacji do kabiny.  Auto to Scenie 2.

Załączone pliki

Miniatury

Odpowiedz
noidemm
Zarejestrowani

Mam też problem z klimą możesz napisać gdzie wchodziłeś w zakładkę w acu tweaker żeby mieć te wartości.

Odpowiedz
Jarosław Łukomski
Zarejestrowani

op Aplikacja to pyclip. Wchodziłem we wtrysk system parametr klimatyzacja

Odpowiedz
noidemm
Zarejestrowani

Przepraszam z góry że u Ciebie w temacie pisze. Udało mi się połączyć. Blad czujnika ciśnienia pr037 napięcie po za norma. Zadanie włączenia sprezarki nieaktywny. Rozumiem że albo wtyczka od czujnika albo sam czujnik się uwalił. Gdzie znajduje się ten czujnik??

Odpowiedz
Jarosław Łukomski
Zarejestrowani

op Często wtyczka nie łączy. Czujnik znajduje się na dolnej rurce od spodu podobno można znaleźć i sprawdzić.

Odpowiedz
ko-ma
Zarejestrowani

(08-07-2025, 09:06)Jarosław Łukomski napisał(a): Często wtyczka nie łączy. Czujnik znajduje się na dolnej rurce od spodu podobno można znaleźć i sprawdzić.

Czujnik dostępny od przodu, widoczny pod zderzakiem, po stronie pasażera, demontaż bezproblemowy (jest pod nim zaworek, czynnik nie ucieknie, co najwyżej syknie). 
Można na próbę podstawić używkę, o ile wtyczka i sama wiązka wygląda na dobrą.

Scenic II Ph II 1,5 dci 105 KM / Megane III Coupe Ph1 1,5 dci 90 KM

Scenic II Ph II (+), GrandScenic II Ph I, Polonez Caro+, Gaz 69M, Syrena R-20, Renault Megane Coupe , III Ph I , Suzuki SX4 1,6 4x4 120 KM
Odpowiedz
noidemm
Zarejestrowani

Czujnik w pyclipie pokazuje zerowe cisnienie. Wtyczka wygląda idealnie. Czujnik wizualnie ok ale jeszcze fabryczny. Pomierzone napięcie na wtyczce a raczej jego brak. Czy na samej wtyczce bez czujnika powinno buc jakieś napięcie. U mnie jest 0v.

Odpowiedz
noidemm
Zarejestrowani

Przy włączonym silniku pokazuje 5v. Przy zwarciu dwóch pinow  wentylatory startują. Wychodzi ze czujnik się skończył.

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(08-07-2025, 20:50)noidemm napisał(a): Wychodzi ze czujnik się skończył.
Albo nie ma czynnika w układzie.

Odpowiedz
noidemm
Zarejestrowani

Czujnik wymieniony na nowy. Klimą dalej nie działa ale czujnik pokazuje cisnienie. Cisnienie 1.2 bara. Przy jakim min ciśnieniu kompresor powinien zestartowac ?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości