Witaj gościu!
Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do wszystkich działów forum

Skontroluj układ hamulcowy, ABS, ESC

Wozny84
Zarejestrowani

op Pytanie do znawców. Dzisiaj podczas jazdy stanąłem w korku. A ze było dość pod górkę to zaciągnąłem ręczny. W momencie zaciągania wyskoczyły mi na pomarańczowo poniższe komunikaty. Zaraz potem zaśmierdziało w aucie spalenizną, ale to mogło zassać powietrze z zewnątrz z autobusu przed nami. Podłączyłem auto do pyclipa i takie błedy jak poniżej wysoczyły. Czy można z tym jeździć i czy to oznacza ze pompa powiedziała "papa"? I czy wpływ mogło mieć to ze jechałem w dość dużym deszczu po kałużach?[Obrazek: 2eecc3a2c9f6dfe871cb58dc24833209.jpg][Obrazek: 3bf9f4c48024a99bf7be97deae956406.jpg][Obrazek: 809678c03e108737c96e5757d785925e.jpg][Obrazek: dcf5f6022e3811ec1ed2fd67b9939f0b.jpg]

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Wozny84
Zarejestrowani

op Czy ten błąd może być spowodowany spalonym bezpiecznikiem? Sprawdzałem na szybko bezpiecznik w kabinie i był ok. Może któryś pod maską?

Odpowiedz
wobli
Zarejestrowani

Nie jestem fachowcem w tych sprawach ale nikt się nie wypowiada to...
Ja bym sprawdził poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku i czy zbiorniczek wyrównawczy nie obwisł razem z tą nieszczęsną osłoną. U mnie z tego powodu wyskakiwał błąd hamulca postojowego.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi wobli za ten post post:
  • Wozny84
Wozny84
Zarejestrowani

op Dzięki za sugestię, właśnie sprawdziłem i jest ok. Ale spróbowałem w pyclipie skasować błąd i sie udało (wcześniej nie dało sie tego zrobić) przejechałem sie i błąd nie powrócił narazie. Zobaczymy na jak długo

Odpowiedz
wobli
Zarejestrowani

Może to że stałeś pod górę spowodowało błędny odczyt poziomu w zbiorniczku. Zwykle problem ten pojawia się w odwrotnej pozycji czyli z góry.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi wobli za ten post post:
  • Wozny84

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości