SCENIC III Uszczelki szyb bocznych parcieją - wymiana?

meff
Zarejestrowani

op Cześć
mam problem w scenicu - świeżo kupiony i technicznie i blacharsko jest absolutnie idealny, ale uszczelki szyb bocznych w drzwiach są w stanie fatalnym - nie chodzi mi o zgarniacze tylko te dookoła (ramowe) twarde, kruszą się i ogólnie są w kiepskiej kondycji. Szukałem na sieci czy ktoś to sprzedaje ale nie znalazłem. Znajomy mechanik powiedział mi żeby spróbować przesmarować je olejem silikonowym ale nie jestem do końca pewny, dodał też że wymiana tych uszczelek może być bardzo problematyczna. Stąd pytanie co zrobić? Wymieniać? Reanimować?

Odpowiedz
noise
Zarejestrowani

Reanimacja kosztuje trochę czasu i smaru, wymiana będzie droga. Ja bym spróbował od tej tańszej metody.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2025, 14:42 przez noise.)

Odpowiedz
meff
Zarejestrowani

op
(19-11-2025, 14:42)noise napisał(a): Reanimacja kosztuje trochę czasu i smaru, wymiana będzie droga. Ja bym spróbował od tej tańszej metody.

Jestem tego świadomy że może być drogo ale tu już nie ma co reanimować przynajmniej od strony kierowcy uszczelka wykrusza się, a nowej nie można praktycznie nigdzie kupić - nie dzwoniłem jeszcze do aso bo może tam coś się znajdzie ale to zostawiam sobie jako ostatnią deske ratunku

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości