SCENIC III Problem z kartą/zapłonem.

marekslosarek
Zarejestrowani

op Cześć,
Mam pewien problem, a nie wiem jak do niego podejść.
Mam GS3ph1 bez hands free. Samochód nie reaguje na włożenie karty do slotu. Odpala bez problemu. To wina czytnika? Jak wygląda wymiana? Można wymienić na dowolny czytnik? Nie ma tak nic związanego z immobiliserem?
Według instrukcji powinno być tak.
Jest to dość kłopotliwe, bo nie można nawet podłączyć na dłużej Clipa ?

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

(02-06-2026, 05:11)marekslosarek napisał(a): Samochód nie reaguje na włożenie karty do slotu. Odpala bez problemu.
skoro odpala tzn ze reaguje

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
marekslosarek
Zarejestrowani

op Powinien reagować na samo włożenie karty. Powinna zwolnić się blokada kierownicy, powinien zacząć się test systemów itp.

Odpowiedz
PunkRock86
Moderatorzy

nie wiem jak w SCIII ale w Espace jest chyba jeszcze wewnątrz czytnika taka krańcówka która po wciśnięciu kartą załącza sporą część elektroniki (między innymi radio) Może warto było by go wydobyć i oglądnąć od środka. Ale to tylko sugestia, trop gdyby nikt nic nie podpowiedział, bo pewności nie mam żadnej.

Whistling Żłopię browar, jaram szlugi,nie ma na mnie żadnej siły.
Byłem punkiem, jestem punkiem, będę punkiem do mogiły.

Odpowiedz
marekslosarek
Zarejestrowani

op Panowie, dziękuję za pomoc. Powód okazał się dość niespotykany. W czytniku był plastikowy żeton i karta nie wchodziła do końca. Te parę milimetrów nie przeszkadzało w tym, żeby odpalić, ale samochód nie widział położenia karty jako "wsunięta".
Pozdrawiam

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi marekslosarek za ten post post:
  • PunkRock86

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości