Scenic iv 1.3 tce 140km zasięg

bonczek71
Zarejestrowani

op Hej,
Zastanawia mnie zasięg w moim scenicu. Jeżdżę dosyć spokojnie, na autostradach max 120 - 125 km. Zauwazyłem, że przy średnim spalaniu 6.5 - 7l ezerwa zaczyna mi się palić po przejechaniu 550 - 570 km. Jednak gdy tankuję na stacji to do pierwszego odbicia pistoletu udaje mi się zwykle zatankować max 38litrów. Czy to jest normalne, że w scenicu tak wczesnie zaczyna palić się rezerwa? I ze ona zaczyna się palić jak jeszcze jest około 15l paliwa w baku, bo znalazłem informację ze bak w moim scenicu powinien mieć 52l.

Odpowiedz
Wozny84
Zarejestrowani

U mnie zapala się przy zużytych około 42-43 litrach

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Wozny84 za ten post post:
  • bonczek71
bonczek71
Zarejestrowani

op Dzieki za informacje. Ile jestes w stanie przejechac na pelnym baku?i czy raczej jezdzisz spokojnie czy nie?

Odpowiedz
Wozny84
Zarejestrowani

Ja głównie jeżdżę w Krakowie i to przeważnie w korku. Ostatnio przejechałem około 470km do rezerwy przy spalaniu około 9.1 L/100km. Ale jak jeżdżę tylko po Krakowie to nawet ponad 10l/100km.... średnie przez 10 miesięcy i przejechanych 12000km to wychodzi mi 9.07L/100km. Jeżdżę raczej dynamicznie, ale bez szaleństw. Nie stosuje ekojazdy. Opony mam całoroczne PIRELLI cinturato all season sf3. Poprzedni mój Scenic III z silnikiem 1.6 16v z manualem w podobnych warunkach palił mi średnio o okolo 1.5-2 litrów więcej.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości