op
Poleć ktoś coś ? Najważniejsze żeby można było drukować bezprzewodowo tj po blu lub wifi
Drukarka, urządzenie wielofunkcyjne tzw kombajn
|
Nie wiem co drukujesz i ile ale jeżeli atramentowa to tylko z CISS. Raz że eksploatacja jest tania dwa tusze kopiujesz tanio oryginał więc nie ma problemu z drukowaniem. A reszta parametrów typu szybkość, duplex rozdzielczość to zależy od tego do czego potrzebujesz no i jaki masz zapas gotówki. Te drukarki są droższe w zakupie ale baaardzo tanie masz wydruki na oryginalnych tuszach.
Ja mam w pracy Brother MCF-T930DW jest droga ale dostajesz wifi, tusze na 15000 wydruków czarnobiałych i 5000 kolorowych, automatyczny druk dwustronny i ADF na skanerze tylko jednostronny. Tusze po 30kilka zł na 5000 stron. Wysłane z POCO X3PRO (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11 godzin(y) temu przez Paweł Głowienkowski.)
op
To do domowego użytku, z racji że nie dziennie to chyba lepiej w laserową może iść?
Możesz tylko kolor czy czarnobiała? Kolor może być drogi i ogólnie na start w laserach dostajesz tylko tonery rozruchowe. Trzeba zobaczyć ile kosztuje caly nowy toner na jaką wydajność. W zamienniki możesz iść dopiero po skończeniu gwarancji bo się pokapują. A te najtańsze to tonery były na chyba 600 do 1000 stron.
Wysłane z POCO X3PRO
Ja jakiś czas temu kupiłem canon tylko nie pamiętam jaki model, też na dolewamy tusz za ok 500 zł i fajnie się sprawdza
Wysłane z mojego motorola edge 60 pro przy użyciu Tapatalka
op
Kupiłem tego z linku, jutro odbieram i zobaczymy jak to będzie hulać.
op
Haha anulowałem zamówienie w media na tą drukarkę bo mi się przypomniało że w euro mam kod na 5 dych
Espona z serii Ecotank miałem pewnie z 6-7 lat, niestety ostatnio miewał "humory" i ostatecznie zakończył żywot.
Wybrałem tym razem HP Smart Tank 581 na następcę, może nie jest najszybsza, ale jakość wydruku wg mnie bardzo dobra. Ma taki sam system uzupełniania tuszu jak Espon Ecotank i wg mnie całkiem niezła relacja cena/jakość, ma wifi , ja płaciłem niecałe 515 pln, do domu czy małego biura domowego powinna być wystarczająca (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez mb_17.) były: Laguna I ph II 1.6 16V , Laguna II ph I 3.0 V6 24V, Laguna II ph I 1.8 16V, Octavia I 1.9TDI, Grand Scenic II ph II 2.0T, Laguna II ph II 2.0 dCi
-> jest Grand Scenic III ph II 1.5 dCi + Yaris III 1.5 Dual VVT-ie
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)