Ekspres do kawy

Oktawiusz
Zarejestrowani

op Już kilka lat chodzi za mną dobra kawa a w zasadzie przyrząd do jej parzenia.
Kawę pijam, często w dużych ilościach. Lubię kawę z ekspresu, leniwy jestem poza tym - co zrobić.

Lubię też rzeczy z lidla. Czy ktoś z Was ma w domu SilverCresta ? Wcześniej były sprzedawane trochę inne ale mam wrażenie, że zmieniła się tylk obudowa.

W internecie gdzieniegdzie są wzmianki o tym, że produkuje jest De'longhi tylko brandowane są polidlowemu.

Kosztuje niecałe 300zł, a więc śmiech na sali ale może jest warty wydania tych złotówek tak jak za wiele rzeczy z lidla?
Gazetka od 27 sierpnia http://gazetka.lidl.pl/6ecc88dc-5879-409...1467c/#/12

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
Wojtgda
Zarejestrowani

za 300 zł to kup sobie na kapsułki ekspres ponieważ to mega śmiech na sali ten z lidla.
albo ten z biedry jest oki.
ja prywatnie w domu mam z dolce gusto: https://www.dolce-gusto.pl/

a kupiłem tylko dlatego że była promocja ze jak kupowało się 20 opakowań kawy to ekspres był za free... Biggrin
dość często są te promocje

Odpowiedz
funkoval
Specjalisci

Z tym DeLonghi to nie pogłoski, tylko fakt, dostaliśmy kiedyś takiego SilverCreata w prezencie - bebechy DeLonghi, numeru modelu nie pamiętam. Czy nadal tak jest, to nie wiem.
Dla Ciebie jako użytkownika ważne jest ciśnienie, poniżej 15 bar niezbyt warto, 12 to minimum. Sitka powinny być drobne, a ubijak jak jest - tym lepiej. Nie ubijaj za mocno, bo woda nie przejdzie, ani za lekko, bo za szybko przepłynie i będzie lura. Trzeba trochę poeksperymentować Biggrin

Pamiętać trzeba o tym, żeby filiżanki były dobrze ciepłe, gdy trafi do nich świeżo zaparzona kawa, żeby nie zrobiła się kwaśna.

Ten konkretny ekspres obejrzyj pod kątem tabliczki znamionowej i instrukcji obsługi, tam może być info o producencie wnętrza.

Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

Ja kupiłem Krups EA9000 - jest super - lecz cena kosmiczna Sad
Ale jakoś parzenia świetna

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.
Cheers
Renault Grand Scenic III 2014, Renault Kangoo Bebop 2009
Odpowiedz
funkoval
Specjalisci

Chcecie naprawdę kosmicznej ceny, to obadajcie ekspresy Jura Naughty

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

op Nie no, ile dobry ekspres kosztuje to ja wiem. Tylko bankomatu w tyłku nie mam, więc szukam jakiejś alternatywy.

funkoval napisał(a):Pamiętać trzeba o tym, żeby filiżanki były dobrze ciepłe, gdy trafi do nich świeżo zaparzona kawa, żeby nie zrobiła się kwaśna.
a o tym to nie wiedziałem :O

funkoval napisał(a):a ubijak jak jest - tym lepiej.
Podobno jest w komplecie.

a z tych dolcegusto śmiesznych to dobra kawa jest? Żeby mnie potem kapsułka 2 złote kosztowała też. Sypanej kawy Ci u mnie pod dostatek. Młynek też mam

TomaszB napisał(a):Kupiłem sobie do pracy 240 kapsułek kawy Tchibo i gratis dostałem ekspres Cafissimo Thumbup, mam zapas na jakieś pół roku.

http://www.scenic-forum.pl/Watek-Pochwal...#pid146444

ale że jak ? gdzie ? za ile ?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2015, 14:44 przez Oktawiusz.)

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

na tchibo.pl dokładnie 299,97 zł z przesyłką.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
funkoval
Specjalisci

Kawa w kapsułkach była już raz zaparzana, a potem sproszkowana. Smakowo nie jest zła, ale mnie osobiście odstrasza to, że już raz była parzona ;) Po prostu uważam, że można lepiej, choć niekoniecznie taniej.

Odpowiedz
Fyox
Zarejestrowani

My kupiliśmy w grudniu DeLonghi EC 155 - nie za drogi ok 350 daliśmy, kawę robi świetną, bo i kawe z Peru swieżomieloną dostaliśmy - jest świetna, a można się też pobawić w latte bo ma duszę.

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

op Fyox mam wrażenie, że bebechy będą te same w Lidlu o w Twoim. Jak mówisz, że dobra kawa to chyb się skuszę .

a drogo wychodzi Was picie tych kaw z kapsułek?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości