Smartwatch - jaki warto kupić?

Oktawiusz
Zarejestrowani

op Jak w temacie. Macie jakieś doświadczenia?
Z założenia jestem gadżeciarzem. Skoro kupiliście sceniki to Wy pewnie trochę też. Lubię wszystkie zabawki ale docelowo chcę zegarek, który pozwoli mi na to żeby z nim pobiegać zostawiając telefon w domu. Efekt docelowy ma być taki, że w jakiś sposób zarejestrowana trasa ma się przenieść do Endomondo. Nie musi samo choć synchronizacja po "zobaczeniu" telefonu w pobliżu jest mile widziana. Mogę te dane zrzutać nawet ręcznie na kompa. Byle by się dało je jakoś wyeksportować i do endomondo zaciągnąć.

W domu korzystamy z iPhone'ów więc współpraca z nimi jest wskazana. Jeżeli nie, jest teś android służbowy, który może to ogarniać.

Cena narazie nie gra roli. Ciekaw jestem możliwości

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
modani
Zarejestrowani

W kwestii gsm to nie jestem specem - bo nie mam i nie używam.

Natomiast radzę Ci zwrócić uwagę na tętno. Biegaj na tętno raczej niż na trasę itp. Na tętno jest zdrowo i w ten sposób trenujesz porządnie organizm. Z doświadczenia wiem, że łatwo przegiąć. Czyli zwróć uwagę, żeby Twój sprzęt miał moduł mierzenia tętna. Najczęściej jest to opaska na klatkę piersiową. Ja mam Polar RS300x no i jestem średnio zadowolony. Tzn. jestem zadowolony, choć szybkość reakcji przycisków pozostawia dużo do życzenia. No i jest tam jeden szkopuł - jak się włączy stoper (od razu z mierzeniem tętna), to nie można podglądną, któa jest godzina. A przynajmniej jeszcze się nie natknąłem na informację, że można to w jakiś sposób robić. Jak chcę popatrzeć, która godzina, to automatycznie wychodzę ze stopera, czyli kończy mierzenie. Ogólnie to ten zegarek jest w porządku. Podobno są do niego moduły liczenia kroków (nakładka na but) i o ile pamiętam jest też moduł gps (może w tej nakładce na but). Potrzebowałem tylko tętna i tak kupiłem - zegarek tylko z opaską na klatę.

----
Oprócz Scenic'a:
Renault Thalia kupiona w salonie, 1,5dci 2007r., przejechane 180'000km (01.08.2015), oprócz wymiany łożyska i przepływomierza - bezawaryjna
Oktawiusz
Zarejestrowani

op Nigdy sobie tętna nie mierzyłem przy bieganiu ale wiem, że powinienem. Czytałem o jakichś strefach tętna, które powinno się śledzić i dobierać do tego treningi. Tylko ze mnie to taki biegacz jest ...

ale wracamy do pytania o zegarek. Nikt z Was nie ma, nie używa?

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
pio555
Junior Administratorzy

Oktawiusz napisał(a):Nikt z Was nie ma, nie używa?
a Przemo czasem nie ma
u Bory chyba widziałem u niego na ręku

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Oktawiusz
Zarejestrowani

op Daronson ma też i Wadera szajsungi, widziałem :P

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2015, 09:20 przez Oktawiusz.)

PRZEMO
Administratorzy

Miałem Daronsona

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.

Cheers Zapraszamy na VIII Ogólnopolski Zlot Scenic-Forum.pl - 20-22.05.2022 - PLANOWANY
maciej1486
Zarejestrowani

Tez mialem samsunga ale nie powiedziec tylko moge ze dzialal bardzo szybko ;)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS

Oktawiusz
Zarejestrowani

op Szybko mierzył czas? Co robił? Jakie miał możliwości ?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2015, 10:47 przez Oktawiusz.)

maciej1486
Zarejestrowani

Wiesz nie bylo mi to potrzebne po menu przemieszczanie sie bylo bardzo ok szybka komunikacja z s4. Nie wnikalem w ten zegarek dlatego nie bede tutaj sciemnial wien ze pulsometr mial;) Gear 2 mialem

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2015, 11:22 przez maciej1486.)

Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości