Kołpaki- pomoc w wyborze

kamilek93
Zarejestrowani

op Witam
Zamierzam kupić kołpaki do Scenika. W pobliżu znalazłem takie: http://olx.pl/oferta/kolpak-reno-16-oryg...cced8fd8c4
Cena myślę, że ok. Natomiast nurtuje mnie, bo te kołapki mają otwór na śruby i czy są one faktycznie przykręcane do felgi ?. Jednak to nie największy dylemat. Bo te felgi pochodzą z Laguny II ph II, a ona ma koła o rozstawie śrub 5x108. Choć w ogłoszeniu zamontowane były w clio rs. Także nie wiem czy będą pasować do Scenika bez wycinania tych wgłębień na śruby. Chyba, że ktoś w was ma do sprzedania kołpaki (interesują mnie tylko oryginalne) ?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2015, 16:17 przez Bora.)

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Popraw tytuł wątku, bo kołapki brzmią śmiesznie Biggrin

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
Bora
Kobiety

a koniecznie musisz te kołpaki zakładać ? Ja bym odpuściła i jeździła na stalówkach

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Niektórzy twierdzą, że kołpaki w zime to zło bo zbiera się pod nimi błoto pośniegowe z solą i powoduje korozję felg. Pewnie coś w tym jest jednak dla mnie goła czarna stalówka wygląda szkaradnie. Postarza to masakrycznie auto i wolę kołpaczek założyć na zimę i raz w roku nawet pomalować te fele.

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
twinsiak79
Zarejestrowani

A mnie nie przeszkadza nazwa wątku, dlaczego Kamilek ma to poprawiać?

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Bo w wyszukiwarkę forum ani google nikt nigdy nie wpisze "kołapki"?

Odpowiedz
kamilek93
Zarejestrowani

op Chciałbym jakieś kupić, bo na stalówkach strasznie szkaradnie wygląda..

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Najfajniejsze będą ORI, co tu dużo gadać.
Jak funduszu nie masz to bierz z marketu, z allegro naklejki Renault, po dwie trytki na koło i lepiej na zimę nie trzeba

Odpowiedz
kamilek93
Zarejestrowani

op akcesoryjne nawet jednej zimy nie wytrzymają.. miałem i więcej nie kupię..
Wolę już oryginalne nawet używane.. W drugim w domu aucie Thalii, która ma 11 lat to ma nadal są oryginalne kołpaki i się trzymają..

Odpowiedz
michumal
Zarejestrowani

A ja swoje fele stalowe na zimę wypiaskowałem, i do pieca na srebrno i nie zakładam kołpaków. Czy to ładne czy brzydkie, zdania są podzielone, ale praktyczne na pewno.
[Obrazek: 3576044_IMAG0883.jpg]

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2015, 08:35 przez michumal.)

Scenic II Ph I 2006 2.0 16V automat
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości