coś strzela w zawieszeniu

RafałQ
Zarejestrowani

op Witam, zauważyłem że coś strzela w okolicy zaznaczonej na zdjęciu. Strzela przy skręcaniu. Ktoś wie co to może być?
[Obrazek: dhe4yb.png]
pio555 napisał 10-02-2016, 15:31:
na przyszłość proszę o precyzowanie tematów-zmieniam tytuł wątku 

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2016, 15:31 przez pio555.)

Scenic IphII 2.0 i Grand Scenic II 1.9dci 
Nie pisz, jeśli możesz coś powiedzieć, nie mów, jeśli możesz kiwnąć głową, nie kiwaj głową, jeśli nie musisz.

Odpowiedz
Patrys4891
Junior Administratorzy

Nie znam dokładnie budowy mac phersona w SC1, ale wydaje mi się że tam nic ruchomego nie ma.
Podejrzewam że strzelać może łożysko, które jest na górze. Tam gdzie zaznaczyłeś, może się tylko przenosi dźwięk.

Thumbup
Odpowiedz
RafałQ
Zarejestrowani

op jak złapałem za to ręką i poruszałem w obie strony to tak jakby przeskakiwało w tym miejscu i obcierało nie miałem wiele czasu ale przy najbliższej okazji się przyjrzę dokładniej. Ale podczas skręcania słychać nawet w kabinie

Nie pisz, jeśli możesz coś powiedzieć, nie mów, jeśli możesz kiwnąć głową, nie kiwaj głową, jeśli nie musisz.

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

może pękła sprężyna

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi pio555 za ten post post:
  • funkoval
maciej1486
Zarejestrowani

Pewnie końcówka sprężyny się ukruszyła i się rusza

Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

Ja obstawiam poduszki McPerson z łożyskami - na 99,9% i przenoszą drganie

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.

Cheers Zapraszamy na VIII Ogólnopolski Zlot Scenic-Forum.pl - 20-22.05.2022 - PLANOWANY
Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

(10-02-2016, 16:13)PRZEMO napisał(a): Ja obstawiam poduszki McPerson z łożyskami - na 99,9% i przenoszą drganie
popieram cos na ten temat wiem.
wymien górne mocowanie amorka , czyli poduszke wraz z łozyskiem.i bedziesz miał,spokój na parę lat
oczywiście ja polecam(zalecam) kpl Kayaba.

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
RafałQ
Zarejestrowani

op a po czym poznać że to na pewno to?

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

jeden niech kreci kierownica a druga osoba niech połozy ręke na sprężynie.Da sie wyczuc takie skoki podczas krecenia i dzwiek jak by cos pykało dzwoniąc np przy tym

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

Jak pisze Scrabi83 z diagnozą i też popieram KYB

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.

Cheers Zapraszamy na VIII Ogólnopolski Zlot Scenic-Forum.pl - 20-22.05.2022 - PLANOWANY
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości