OGÓLNE Roleta okienna

bartas
Zarejestrowani

op Szybkie pytanie.
Czy tylne rolety przeciwsłoneczne są jednakowe z prawej i lewej strony?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

Szybka odpowiedź , tak.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi TomaszB za ten post post:
  • bartas
yatering
Zarejestrowani

Ostatnio zakładałem taka. Różnica jest jedynie w takiej małej spince. Ale można ją przełożyć

Odpowiedz
82marcin11
Zarejestrowani

Hej a ma ktos pomysl jak je wyprasować
Mati napisał 15-05-2016, 09:08:

Zapraszamy do przywitania się z innymi użytkownikami

Pierwszy post zgodnie z regulaminem pkt.4 http://www.scenic-forum.pl/Ogloszenie-Re...enic-Forum 
powinien znajdować się w Powitaniach http://www.scenic-forum.pl/Forum-Powitania tam się przywitaj.
Kolejny post proszę napisać w Powitaniach.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2016, 09:08 przez Mati.)

Odpowiedz
haszczurur
Zarejestrowani

Położyć na desce do prasowania, przykryć kawałkiem jakiegoś materiału i prasować żelazkiem oczywiście dobrać odpowiednią temperaturę.

Odpowiedz
maciej1486
Zarejestrowani

Ciekawe czy zamontowaną na aucie i rozłożoną dało by rade parowo wyprasować

Odpowiedz
haszczurur
Zarejestrowani

(14-05-2016, 20:52)maciej1486 napisał(a): Ciekawe czy zamontowaną na aucie i rozłożoną dało by rade parowo wyprasować

Dało by radę z tym, że trzeba by coś twardego podłożyć np. jakąś deskę obłożoną materiałem. Ja bym wolał to zdemontować nie trzeba zdejmować całego boczka a jedynie część materiałową. Po wyjęciu rolety a przed jej ponownym montażem trzeba nakręcić spiralę aby roleta mogła się zwijać. Kilkukrotnie wyjmowałem te rolety, rozwijałem i nigdy nie miałem problemów z jej ponownym a co najważniejsze poprawnym montażem. Zaznaczam, że nigdy takiej rolety nie prasowałem w związku z tym co do efektów nie mogę się wypowiedzieć.

Odpowiedz
mks-iak
Zarejestrowani

Witam,

Mam urwaną zapinkę od rolety? Trzeba wymienić całą roletę czy może jakoś tą zapinkę wkleić?

Odpowiedz
haszczurur
Zarejestrowani

Wszystko zależy od tego jak jest urwana. Niektórzy nawiercają cienkim wiertłem otwory i wzmacniają zaczep w miejscu klejenia drucikiem.

Odpowiedz
Lublin55
Zarejestrowani

Co do prasowania, to ja swoja roletę przy okazji wymiany przeprasowałem normalnie przez ściereczke i dobrze to zniosła, ładnie wyprostowały się wszystkie zagniecenia. Tylko z temperaturą ostrożnie.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości