Scenic II wybór lamp do jazdy dziennej

lalunia37
Zarejestrowani

op Witam, chcialbym prosić o pomoc w wyborze świateł do jazdy dziennej. Jesli chodzi o firmę to decyduje sie wstępnie na NSSC. Chodzi bardziej o kształt i wielkość świateł tak, aby ładnie pasował do auta. Z góry mówię że montowane w miejsce halogenów odpadają. Przymierzam sie podwiesić pod zderzakiem. Z góry dzieki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Odpowiedz
blazejk
Specjalisci

Jak chcesz to ja będę robić kilka kompletów halogenów z ringami jako dzienne. Czyli 2w1.

Skoda Superb 3 - 2.0tsi 4x4 DNUA 272KM
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bezsensu" - król Julian
[Obrazek: 1601105.png]
Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Po co chcesz je dokładać?

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
blazejk
Specjalisci

Oktawiusz np. żeby oszczędzić odbłyśniki w lampach Biggrin

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Huehuehue. Przy ksenonach rozumiem ale przy zwykłych lampach to nie argument. Ciekaw jestem poprostu. Moje zdanie znacie na ten temat ale chętnie się dowiem co ludzi nakłania do takich wydatków

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
blazejk
Specjalisci

Nieważne czy xenon czy h7 każde się wypalają. Ciekaw jestem czy byś miał takie samo podejście jakbyś jeździł Sceniciem 2-3h dziennie.

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Tak, bo lampy kosztują od 100 do 300zł za komplet do sc 2 ph1.
Poza tym nie trawię robienia festynu światełkowego na aucie ale to rzecz gustu. Szlag mnie trafia jak toś tak szpeci fajne auta żeby być trendy

Co innego ringi. To wygląda świetnie ale pasków ledowych na zderzaczku nie akceptuję

(13-05-2016, 17:39)lalunia37 napisał(a): Witam, chcialbym prosić o pomoc w wyborze świateł do jazdy dziennej. Jesli chodzi o firmę to decyduje sie wstępnie na NSSC. Chodzi bardziej o kształt i wielkość świateł tak, aby ładnie pasował do auta. Z góry mówię że montowane w miejsce halogenów odpadają. Przymierzam sie podwiesić pod zderzakiem. Z góry dzieki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Nie znam dobrze tej firmy ale na pewno wybierz coś markowego. Średnio wyglądają te lampy jak co dioda to inaczej świeci.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2016, 21:13 przez Oktawiusz.)

Odpowiedz
blazejk
Specjalisci

Cena 100-300zł to używki a nie nowe. Więc i tak trzeba je oddać do polerowania i renowacji.

A wtacając do samych drl to polecam nssc lub philips, reszta to loteria jakości. Jak mam moduł z nssc który ma dwa lata i działa cały czas.

Odpowiedz
Fyox
Zarejestrowani

Dla mnie paski to też tandeta. Ale te ringi od Błażeja wyglądają fajnie, nigdy nie myślałem, że założę dzienne dopóki ktoś nie zrobił takiej fajnej "rzeźby".
Czekam z niecierpliwością kiedy do mnie trafią;)

Odpowiedz
Mati
Zarejestrowani

(13-05-2016, 20:42)Oktawiusz napisał(a): ale przy zwykłych lampach to nie argument.
przy zwykłych lampach wypala się klosz od środka, u mnie po czyszczeniu lamp wyszło to co jest w środku, wcześniej nie było tego widać jak klosze z zewnątrz były matowe Biggrin

Było: Scenic I ph II 2001r. 1.9 dci 102KM  
///  Scenic II ph I 2004r. 1.9 dci 120KM  ///  Scenic II ph II 2008r. 1.9 dci 130KM  ///
Jest: --> Scenic III ph II 2013r. 1.5 dci 110KM <--
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości