SCENIC III Skontroluj automatyke świateł

andreas76
Zarejestrowani

op Witam wszystkich serdecznie.Od roku jestem posiadaczem Renault Scenic III 2013r. 1,5 dci 110ps. Od dłuższego czasu miałem problem z lewym ledem..świecił nie świecił zaczął parować i od pewnego czasu przestał świecić.Nie pomagało już nawet poruszanie nim i pukanie żeby zaczął świecić.Więc postanowiłem naprawić.Oddałem auto koledze który zdemontował zderzak rozebrał leda wysuszył skleił i świeci,nie paruje,ale po włączeniu silnika pojawił się komunikat na komputerze SPRAWDZ AUTOMATYKE ŚWIATEŁ.Zauwazyłem ze na automatycznym ustawieniu swiateł w jasny dzień światła sie palą a wieczorem nie działaja skretne światła i w czasie deszczu na automacie słabo działają wycieraczki..Czy może wie ktoś albo miał podobny problem jak usunąć taką usterke??

Pozdrawiam serdecznie Andrzej.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2016, 15:31 przez andreas76.)

Odpowiedz
benio
Zarejestrowani

Miałem podobną sytuację a przyczyną był spalony bezpiecznik, który raczyłem zepsuć podczas wymiany oświetlenia wnętrza

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi benio za ten post post:
  •
adams_one
Zarejestrowani

Który z bezpieczników odpowiada za oświetlenie wewnętrzne? nigdzie nie mogę się doszukać. Próbowałem wymieniac oświetlenie wewnętrzne i nic nie świeci w środku auta

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi adams_one za ten post post:
  •
siwy
Zarejestrowani

Podpinam się mam ten sam Problem chciałem zmienić oświetlenie wnętrza  i cyk nic nie swieci
PunkRock86 napisał 11-02-2021, 13:59:
Zgodnie z regulaminem forum :

pkt. 4. Każdy nowy użytkownik forum, przed założeniem nowego tematu i napisaniu pierwszego
posta, zobowiązany jest do zapoznania się z tym regulaminem, uzupełnienia profilu oraz
przywitania się w dziale http://www.scenic-forum.pl/Forum-Powitania" POWITANIA.

Zapraszamy do przywitania się z użytkownikami i dalszego uczestnictwa w życiu www.scenic-forum.pl

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2021, 13:59 przez PunkRock86.)

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

Cyk i spalony bezpiecznik Biggrin. Szukaj w skrzynce obok lewego kolana kierowcy. Prawdopodobnie F18 10 A.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2021, 15:06 przez TomaszB.)

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości