SCENIC I PH II cieknący olej


wiecho
Zarejestrowani

A może zbyt mocno dokręcasz filtr? Przed wymianą kolejnego filtra posmaruj uszczelkę olejem, sprawdź powierzchnie styku filtra z kadłubem, czy nie ma tam żadnych niespodzianek, które niszczą uszczelkę. I nie dokręcaj filtra zbyt mocno, bo to często powoduje zniszczenie uszczelki. Jak byś wstawił fotę było by łatwiej gdybać ;)

Odpowiedz
gibaj
Zarejestrowani

dokręcam tak jak zawsze i smaruję uszczelkę 
skoro pompa by padła to raczej cały czas by waliło olej przez filtr a u mnie dzieje się tylko jak zimny po nocy  Madanimated
no nic pewnie trzeba by zdejmować miskę i wymieniać pompę oleju 
albo poczekać aż te mrozy puszczą bo do tej pory było ok

Odpowiedz
pio555
Moderatorzy

może odma zamrazła

Inspekcje przedzakupowe samochodów
Radom i okolice E-mail
https://www.facebook.com/radomskiespotyrenault/


Odpowiedz
scrabi83
Zarejestrowani

sprawdz drożność odmy czy nie jest zapchana na amen.

Odpowiedz
ko-ma
Zarejestrowani

Odma zamarznięta, przerabiałem to. Tylko dziwne, że samej odmy nie wyrwało...

Scenic II Ph II 1,5 dci 105 KM.
W normalnych warunkach drogowych dało się osiągnąć 3,90 l/100 przy średniej prędkości 72 km/h. Średnio 5,40/100 w mieście i 4,60 na szosie.
Potrzebne "podpięcie" - mam MPM-COM + MaxiEcu - zapraszam.
Scenic II Ph II, GrandScenic II Ph I, Polonez Caro+, Gaz 69M, Syrena R-20
Odpowiedz
dexaven
Zarejestrowani

Założ dobry filtr z zaworem bocznikowym.jeśli problem wystąpił przy nadejsciu mrozów to sprawdź odme.nie wiem jak w tym silniku czasem występuje w odmie taka siatka na której zbiera się wilgoć i potem podmarza powodując niedroznosc.Widzę że auto w dieslu,sprawdź wszystkie przewody przy terminie chodzi o powietrzne.czasem ,,korek,, lodowych powoduje dokładnie takie objawy.po prostu sprawdź czy gdzieś na przewozach nie masz lodu a w zasadzie w przewodach.kiedyś miałem podobną sytuację.sprawdź to jeśli ssytuacja się powtórzy.

Odpowiedz
Mati
Moderatorzy

(08-01-2017, 20:21)gibaj napisał(a): do tej pory było ok
przecież dopiero go kupiłeś,
robi się za duże ciśnienie i wywala, sprawdź również czy odma nie zamarzła, wykręć wyczyść przelej benzyną ekstrakcyjną, może będzie lepiej

Odpowiedz
dexaven
Zarejestrowani

Sprawdź czy w gumowych przewodach przy turbo nie masz lodu.pozdrawiam i spokojnosci.

Odpowiedz
gibaj
Zarejestrowani

to wszystko co piszecie to odrazu po zakupie posprawdzałem  Madanimated
i wczoraj też wszystko odkręcałem i zaglądałem 
dzisiaj znowu mi wywaliło 4 raz 
no nic leci miska w dół i sprawdzenie pompy oleju  Madanimated
zawór w pompie pewnie się przycina  Shy

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2017, 08:36 przez gibaj.)

Odpowiedz




Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości