op
Przymierzamy się do wymiany auta (tak wiem blablablabla, scenic jest najfajniejszy i wogóle ... ale ja mam go już dość ostatecznie ).
Jak się trafi coś fajnego to kupię nawet jutro, a jak nie to będziemy cierpliwie czekać ale pewnie nie dłużej niż 3 m-ce.
Wymóg ??
Względnie ładny, najlepiej nietuzinkowy ale to nie obligo, benzynowy, max klasy compact, koszt zakupu 6-14 tys
Na tapecie mam:
1. Mini One / Cooper
2. Clio 3
3. Yaris 1 gen 1,3 lub 1,5 TS
4. Yaris 2gen 1,3
5. Megane 3 jeżeli znajdę coś naprawdę okazyjnego
6. Astra H (trójka) 1,6B lub 1,8B
7. Citroen C4
8. Scenic II 2.0 lub 2.0T ale tylko w polifcie z względnie niedużym przebiegiem (tak wiem, marzenia ściętej głowy).
Grupy VAG nawet nie przeglądam bo w tych pieniądzach będzie bidak na którego nie będę mógł patrzeć. Nie chcę
Chyba że Golf 5 w jakiejś przyzwoitej wersji. Może być 1,4 tsi
Auto nie musi być funkcjonalne. Ma być tanie w eksploatacji. Mikrospalanie nie jest konieczne. Grunt żeby nie ładować w drogie naprawy co chwilę. Ma wozić do pracy po mieście.
PS. Sylwia ma wbrew pozorom ciężką nogę. Yaris 1.0B odpada w przedbiegach. Tym się po Warszawie nie da jeździć.
Co sądzicie ? Może coś innego jeszcze ? Peugeotów nie znam a może to źle ?
Jak się trafi coś fajnego to kupię nawet jutro, a jak nie to będziemy cierpliwie czekać ale pewnie nie dłużej niż 3 m-ce.
Wymóg ??
Względnie ładny, najlepiej nietuzinkowy ale to nie obligo, benzynowy, max klasy compact, koszt zakupu 6-14 tys
Na tapecie mam:
1. Mini One / Cooper
2. Clio 3
3. Yaris 1 gen 1,3 lub 1,5 TS
4. Yaris 2gen 1,3
5. Megane 3 jeżeli znajdę coś naprawdę okazyjnego
6. Astra H (trójka) 1,6B lub 1,8B
7. Citroen C4
8. Scenic II 2.0 lub 2.0T ale tylko w polifcie z względnie niedużym przebiegiem (tak wiem, marzenia ściętej głowy).
Grupy VAG nawet nie przeglądam bo w tych pieniądzach będzie bidak na którego nie będę mógł patrzeć. Nie chcę
Chyba że Golf 5 w jakiejś przyzwoitej wersji. Może być 1,4 tsi
Auto nie musi być funkcjonalne. Ma być tanie w eksploatacji. Mikrospalanie nie jest konieczne. Grunt żeby nie ładować w drogie naprawy co chwilę. Ma wozić do pracy po mieście.
PS. Sylwia ma wbrew pozorom ciężką nogę. Yaris 1.0B odpada w przedbiegach. Tym się po Warszawie nie da jeździć.
Co sądzicie ? Może coś innego jeszcze ? Peugeotów nie znam a może to źle ?
RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)
![[Obrazek: ab282976.gif]](https://images.weserv.nl/?url=forum-lines.ru%2Frez%2Fab282976.gif)