Pasek wielokrokowy zerwany. Problemy.

Grandek
Zarejestrowani

op Zerwał  mi się dziś wyżej wymieniony pasek. Wiadomo, brak wspomagania, ladowania. Chciałem dojechać do domu lecz zatrzymał mnie dziwny stukot, klekot i gasnacy silnik. Musiałem zostawić auto na najbliższym parkingu. Jutro czeka mnie wizyta u mechanika. Co to moze oznaczac? Czego się spodziewać?
pio555 napisał 26-02-2017, 21:04:
Zapraszamy do przywitania się z innymi użytkownikami. Pierwszy post zgodnie z regulaminem pkt.4 powinien znajdować się w Powitaniach.

Kolejny post proszę napisać w Powitaniach. http://www.scenic-forum.pl/Forum-Powitania

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 21:04 przez pio555.)

Odpowiedz
Gizmo
Zarejestrowani

Jesli wkręcił sie w koło wału i przestawił rozrząd... Kwasny
To moze być nieciekawie....

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 21:04 przez Gizmo.)

Odpowiedz
Andrew1975
Zarejestrowani

Miałem to w scenic 1.9 dci 2004 rok , pasek się zerwał i wkręcił w pasek z rozrządu. Głowica ,zawory i inne takie . Prawie 2,5 tys mnie to wszystko kosztowało .

Odpowiedz
Grandek
Zarejestrowani

op
(26-02-2017, 21:11)Andrew1975 napisał(a): Miałem to w scenic 1.9 dci 2004 rok , pasek się zerwał i wkręcił w pasek z rozrządu.  Głowica ,zawory i inne takie . Prawie 2,5 tys mnie to wszystko kosztowało .

Auto jedzie, tylko strasznie głośno chodzi. Nie strasz :p
pio555 napisał 26-02-2017, 21:20:
kolejna prośba o przywitanie się w odpowiednim dziale

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 21:20 przez pio555.)

Odpowiedz
Andrew1975
Zarejestrowani

Miałem to samo , klekotało mi i jechało . Zawory powyginane. Nie życzę Ci tego ale napisałem jak ja miałem . Potem nawet nie można było odpalić tylko słyszałem klekot

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 21:18 przez Andrew1975.)

Odpowiedz
Gizmo
Zarejestrowani

nie odpalaj go juz wiecej, przed weryfikacja mechanika...
Mógł przeskoczyć na zębach...

Odpowiedz
Grandek
Zarejestrowani

op Z tego co widzę to poważna sprawa. Na hol go czy laweta?

Odpowiedz
Gizmo
Zarejestrowani

Jak blisko to na hol, jak kawałek to laweta, przy wyłączonym silniku nie masz wspomagania kiery, i serwo hamulców nie działa...
Przy automacie tylko laweta...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 21:47 przez Gizmo.)

Odpowiedz
Grandek
Zarejestrowani

op Tyle że właśnie przypomniałem sobie że silnik  działał normalnie po zdjeciu paska. Bo ściągnąłem go(ucialem bo zaczal sie się troczyc i klinowac) wczesniej z ojcem i odpalił normalnie tyle że jak wyjechałem na drogę główna po ok 1km pewnie dodałem więcej gazu i wtedy zaczął sie dllawic. Tata mówił też coś cyba o zmianie polozenia rozrządu...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 22:06 przez Grandek.)

Odpowiedz
Gizmo
Zarejestrowani

Jak się postrzępił to mógł się wkręcić i przestawić rozrząd, jak chodzi inaczej niż z paskiem to mógł już dostać "sztycha".
Lecz to oceni dopiero mechanik co i jak.... oby jak najmniej...

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości