Prośba o wycenę - komunikat 'sprawdź ARB kierowcy'

Axles
Zarejestrowani

op Cześć.
Początkowo podczas skręcania w prawo kontrolka airbaga zaświecała się z komunikatem by sprawdzić poduszkę kierowcy, teraz świeci się na stałe a podczas skręcania słychać jak coś przeskakuje. Brat powiedział, że to zapewne jakieś tasiemki, kabelki. Chciałbym poznać Waszą opinię co to może być i za ile?

Odpowiedz
Mitass999
Zarejestrowani

urwana taśma zwijacza airbag kierowcy miałem tak samo kupiłem komplet z przełącznikami za 150 zł

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Mitass999 za ten post post:
  • filozof
Axles
Zarejestrowani

op Nowy komplet czy używany? Pytam dlatego, że kolega mechanik jeszcze nie widząc co prawda, ale wycenił mi usterkę na 550zł tzn. oryginalna taśmę z poduszką.

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

A w Kaczorach nie regenerują?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

(27-03-2018, 12:18)Axles napisał(a): Nowy komplet czy używany? kolega mechanik jeszcze nie widząc wycenił mi usterkę na 550zł tzn. oryginalna taśmę z poduszką.
taśmę tzn pająką z taśmą spokojnie zregenerujesz, i będzie jak nowa.a poduszka po jakiego grzyba wymieniać?????? ona zostaje , przecież nie wystrzeliła.....ehhhhhhCi fachowcy.....

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
skrodzka
Zarejestrowani

Sama taśma na allegro za 50 zł. Używanego pająka dostaniesz za około 200 zł.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Mitass999
Zarejestrowani

(27-03-2018, 12:18)Axles napisał(a): Nowy komplet czy używany? Pytam dlatego, że kolega mechanik jeszcze nie widząc co prawda, ale wycenił mi usterkę na 550zł tzn. oryginalna taśmę z poduszką.

Ja kupiłem używany od anglika

Odpowiedz
Axles
Zarejestrowani

op Dzięki za odpowiedzi, tak jeszcze pytanie mam co do nazewnictwa, pająk to to całe pod kierownicą ze wszystkimi wajchami?
Ok z Kaczorami to już wiem o co chodzi Biggrin http://el-cars.pl/oferta/wymiana-tasmy-airbag/ ta firma jest z Kaczor

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2018, 12:01 przez Axles.)

Odpowiedz
Mitass999
Zarejestrowani

(28-03-2018, 12:01)Axles napisał(a): Dzięki za odpowiedzi, tak jeszcze pytanie mam co do nazewnictwa, pająk to to całe pod kierownicą ze wszystkimi wajchami?
Ok z Kaczorami to już wiem o co chodzi Biggrin http://el-cars.pl/oferta/wymiana-tasmy-airbag/ ta firma jest z Kaczor

Tak to to ze wszystkimi przełącznikami Biggrin

Odpowiedz
krzysztofk
Zarejestrowani

Regeneracja taśmy 3dni i ok.100zł +przesyłki.Nie ma potrzeby z przełącznikami wymieniać i nawet demontować.Bez taśmy można nawet te 3 dni "śmigać".

Scenic II ph II 2007 1,9dCi 131KM 
Diagnostyka komputerowa, mechanika, blacharstwo, lakiernictwo

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości