Pomoc w ocenie auta

itek
op https://www.otomoto.pl/oferta/renault-gr...8bf6981123
Bardzo proszę naszych czołowych ekspertów o sprawdzenie i ocenę autka. VIN VF1JZ0YA349365831
rej. USUNIĘTO
PunkRock86 napisał 21-10-2020, 14:25:
Na prośbę autora wątku oraz właściciela pojazdu usunięto nr. rejestracyjny pojazdu.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2020, 14:25 przez PunkRock86.)

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

mój ma 245tyś a siedzenie kierowcy i inne wyglądają o niebo lepiej
brak napisów SCENIC i dCi na tylnej klapie
brak napisów BOSE na błotnikach
auto z DE więc bardzo trudno sprawdzalne
proponuje sprawdzić w ASO ten przebieg bo patrząc na auto jest to poflotowa wersja która sadząc po przebiegu pewnie w niemczech stała i pachniała

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
pawlosio
Zarejestrowani

alto ladnie umyte i wysprzatane..
mi sie rzuciło w oczy ze brak dywaników gumowych.. w bagazniku jest a w samochodzie we wnetrzu nie ma wcale - przypadek lub po nich tez mozna okreslac zuzycie.....nie chce mi sie wierzyc ze ktos nie uzywał dywaników gumowych pod nogi...
nie ma za bardzo sladow "uzywania" na lakierze...albo dobrze spolerowany albo pomalowany...warto przemierzyc miernikiem...
7 letnie auto...disel...5 lat w niemczech...2 w polsce...i 83 tys km przebiegu...ja juz w takie bajki nie wierze...
nie twierdze ze auto jest dobre czy zle..ale moim zdaniem przebieg na pewno nie jest rzeczywisty
i jest duzo zdjec a brakuje mi zdjecia silnika - jesli bedzie umyty i wyszorowany silnik to dla mnie kiepsko..
vin sprawdz sobie tu https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault - tlumacz google ci pomoze

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2020, 11:14 przez pawlosio.)

Odpowiedz
Lionel2000
Zarejestrowani

Z tego co sprawdziłem to sprzedaje go już od czerwca LINK
To nie jest normalne gdyż GSC III w 2,0 dci nie szuka długo nowego właściciela.

Odpowiedz
Pogromca
Moderatorzy

(15-10-2020, 11:22)Lionel2000 napisał(a): Z tego co sprawdziłem to sprzedaje go już od czerwca LINK
To nie jest normalne gdyż GSC III w 2,0 dci nie szuka długo nowego właściciela.

taa on się jakiś czas temu przewijał, ktoś o niego pytał -kojarzę auto

Odpowiedz
itek
op Ten przebieg z przed importu jest intrygujący. Nie mogłem sprawdzić.

Odpowiedz
siwusek216
Zarejestrowani

(15-10-2020, 15:55)itek napisał(a): Ten przebieg z przed importu jest intrygujący. Nie mogłem sprawdzić.

Bo zapewne to przebieg autostradowy Jak pisał Pio fotel strasznie zruchany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
misiekk88
op Drodzy koledzy. Auto w linku jest moją własnością. Dywaniki gumowe są i dodaję je jako drugi zestaw.
Przebieg potwierdzony jest TUV z Niemiec oraz książka. Jeśli ktoś nie może sprawdzić przebiegu to niech uda się do Aso, tam nie mieli z tym problemu. Auto nie brało udziału w wypadku ani kolizji, nie ma znaczków - tak już je przyprowadziłem, jednak zapraszam z czujnikiem lakieru, oraz proszę posprawdzać daty produkcji elementów z plastiku (zderzaki, błotniki itp.)
Co do "zruchanego" fotela to bardzo śmiała teza.. Silnik oczywiście nie myty.. Więc drodzy forumowicze  uśmialem się bardzo czytając wasze opinie, gdyż wiem co sprowadziłem i ile to auto mnie kosztowało. Owszem ogłoszenie było wystawione na wiosnę, gdyż wtedy już chciałem po dwóch latach kupić coś innego, jednak jako że głównie jeździła nim żona i była z nim bardzo zżyta zapadła decyzja o zostawieniu. Niedawno trafiła się opcja odkupu samochodu na które żona, po jeździe próbnej przelała swoje uczucia więc auto znów jest na sprzedaż.

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

(20-10-2020, 21:35)misiekk88 napisał(a): nie ma znaczków - tak już je przyprowadziłem
a z fabryki wyszedł z oznaczeniami pewnie niemiecka firma usunęła
(20-10-2020, 21:35)misiekk88 napisał(a): Przebieg potwierdzony jest TUV z Niemiec oraz książka. Jeśli ktoś nie może sprawdzić przebiegu to niech uda się do Aso, tam nie mieli z tym problemu.
kolego nie dziw sie tezą na temat przebiegu bo przebieg jak na poniemieckiego diesla w najdroższej wersji to przebieg znikomy a jeszcze teraz trzeba za takie auto dać 9-10k Euro
(20-10-2020, 21:35)misiekk88 napisał(a): wiem co sprowadziłem i ile to auto mnie kosztowało.
to uświadom kolegę ile dałaś z jakim przebiegiem przyprowadziłeś, jak zakończyła się sprawa z problemami z ASB z zawieszeniem ze wskaźnikiem paliwa pomoże Ci to na pewno w sprzedaży jak nie koledze który pyta to komuś inemu

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi pio555 za ten post post:
  • Pogromca
itek
op @"misiekk88" nie obrażaj się na słowa krytyki bo taka jest rola "pomocy w ocenie". Należy spojrzeć krytycznie i szukać szczegółów.
Nikt nie zna Twojego auta a piękne teksty i mydlenie jest domeną większości sprzedających. Jak jest ciekawy i ładny egzemplarz to tym bardziej staje się podejrzany -wina systemu. Dodatkowo, w czerwcu, pozostawiłeś ślad opisując problemy z autem, więc to zostało wygrzebane.
Jeśli chodzi o przebieg, wyjątkowo niski, to można sprawdzić w Niemczech ale to kosztuje. Sam miałem ochotę na niego ale mieliśmy podobne kłopoty i to zraża. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi itek za ten post post:
  • Pogromca

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości