nagła przerwa w zapłonie

Karolkm
Zarejestrowani

op Cześć wszystkim, podczas jazdy wystąpiła u mnie nagła przerwa w zapłonie na ok 2s po czym samochód zerwał i jechał dalej. Zauważyłem że w tym czasie wyświetlacz jakby zaczął migać. Ktoś doradzi co to może być ? SC 2 1.6

Odpowiedz
Gemar 7674
Zarejestrowani

Zacznij od klem aku

Odpowiedz
Karolkm
Zarejestrowani

op Tak to już robiłem, miałem dziś powtórkę na autostradzie, nagle zdechł na 5s, obrotomierz spadł na zero, po czym znowu wyrwal do przodu i wszystko wróciło do normy. Czy mam się już zacząć bać ? Może to być czujnik wału ? Pół roku temu był wymieniany na nowy Bremi.

Odpowiedz
Gemar 7674
Zarejestrowani

U syna w megance był problem z zasileniem skrzynki bezpieczników , przegrzane/ zaśniedziałe kostki

Odpowiedz
wojteks
Zarejestrowani

(14-11-2022, 15:44)Karolkm napisał(a): Czy mam się już zacząć bać
Tak, zacznij się bać bo może się zerwać pasek rozrządu albo tak zrobi przy wyprzedzaniu "na styk".

Odpowiedz
Karolkm
Zarejestrowani

op No i *****, wyświetliło komunikat ladstroom defekt i już nie odpala, rozrusznik nie kreci.

Odpowiedz
twilk7
Zarejestrowani

Sprawdź bezpieczniki na klemie

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Karolkm
Zarejestrowani

op Niestety są ok. Wyskakuje błąd parkeren defekt, ręczny nie działa, po włączeniu zapłonu startuje wentylator chłodnicy. Coś czuję że to jakiś moduł padł.

Odpowiedz
twilk7
Zarejestrowani

W jakim stanie akumulator?

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
vitia
Zarejestrowani

No dla mnie to ewidentnie alternator. Btw sprawdzić akumulator. Coś na pewno z ładowaniem - komunikat ładnie podpowiada.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości